index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Gradsko oko – aplikacija za prijavu komunalnih problema

Aplikacija Gradsko oko postat će glavni kanal koji će građani koristiti za prijavu komunalnih, prometnih i infrastrukturnih problema te u roku od tjedan dana dobiti povratnu informaciju o statusu rješavanja svojih predmeta – najavljeno je danas u splitskoj Gradskoj upravi.

2019_03_15_Gradsko oko logo.jpgProšle smo godine zaposlili komunalne, prometne i poljoprivredne redare koji sada dobivaju svoj alat - kazao je uvodno gradonačelnik Andro Krstulović Opara napominjući da je primjena ove aplikacije hvatanje koraka s naprednim tehnologijama koje olakšavaju rješavanje komunalnih problema.

2019_03_15_Gradsko oko A.jpgInformatički sustav Gradsko oko naručen je, prema riječima pročelnice Službe za međunarodne i EU fondove Radojke Tomašević, za potrebe gradskog komunalnog odjela, a Grad Split jedan je od deset u Republici Hrvatskoj koji primjenom ove aplikacije omogućavaju dvosmjernu komunikaciju i pristup raznim sudionicima i građanima. Aplikaciju je razvila riječka tvrtka Ri-Ing net d.o.o., a Grad je za dvije godine korištenja platio 120 tisuća kuna.

2019_03_15_Gradsko oko D.jpgGrađani koji prijave problem, prema riječima gradonačelnikovog savjetnika za komunalu Ivice Grubišića, dobit će odgovor u roku od sedam dana od upita. To ne znači, kako je kazao, da će problem biti riješen u tom roku već će se utvrditi nadležnost službi zaduženih za rješavanje ako to nije Grad Split. Za aplikaciju će biti zadužena dva komunalna redara koji će zaprimati i obrađivati prijave, a svaki prijavitelj će o statusu svog upita biti obaviješteni preko poruka. Nužna je zato registracija svakog građanina i nema anonimnih prijava. 2019_03_15_Gradsko oko C.jpgPotvrdio je to  i direktor tvrtke Ri-Ing net d.o.o. Marko Andrić, koji je prezentirao primjenu aplikacije Gradsko oko kao segmenta većeg projekta Pazigrad. Riječ je o sustavima koji omogućavaju uključivanje širokog broja sudionika u jednostavno stvaranje evidencije komunalnih problema. Sustav koji je njegova tvrtka razvila u primjeni je od 2014. godine, a  60 lokalnih samouprava koriste neko od njihovih rješenja. Aplikaciju Gradsko oko aktivno koristi trideset gradova i općina, a svega ih je deset kao Grad Split omogućilo građanima da pristupe sustavu.

Osim aplikacije koja se može preuzeti putem platformi za Android i iOS građani će moći probleme prijaviti i putem web stranice http://www.split.oko.hr/ ili preko maila split@oko.hr.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba