index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Savjet mladih održao tematsku sjednicu o Centru za mlade

Savjet mladih Grada Splita, uz nazočnost  predsjednika Gradskog vijeća, predstavnika Grada, članova Komisije za suradnju s mladima te udruga mladih i za mlade, raspravljao je na tematskoj sjednici o poduzetim aktivnostima, statusu i budućim koracima u osnivanju Centra za mlade. Podršku projektu na početku sjednice dao je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

2019_03_12_Savjet mladih 02.jpg Na sjednici je uvodno prikazan presjek dosadašnjih aktivnosti, iskustva drugih hrvatskih i europskih gradova kao i potencijalni modeli upravljanja, usluga i programa Centra za mlade.  Članovi savjeta i sudionici rasprave su se također bavili i pitanjima prostora te financiranja kao temelja održivosti.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, koja je aktivno uključena u problematiku, istaknula je dosadašnja ulaganja Grada u infrastrukturu Doma mladih kao i samu prepoznatljivost prostora koji bi daljnjim ulaganjima i oplemenjivanjem mogao postati mjesto realizacije zajedničkih programa zainteresiranih udruga. 2019_03_12_Savjet mladih 01.jpgNadalje, Grad Split će, putem Ureda Grada, uputiti Javni poziv udrugama za iskazivanjem interesa za sudjelovanjem u aktivnostima budućeg Centra za mlade i temeljem toga aplicirati na natječaj resornog ministarstva koji će biti raspisan u svibnju.

Paralelno će se nastaviti aktivna rasprava svih uključenih dionika u smjeru definiranja  otvorenih pitanja koji se tiču održivosti i kvalitete rada i usluga budućeg Centra.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba