index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Pojačane aktivnosti na realizaciji prvog hospicija na Jugu Hrvatske koji će biti u Splitu

U sklopu projekta „Hospicij Matošić“ kojim je planirana izgradnja i uspostava prve palijativne skrbi na području Grada Splita, predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije ...

2019_03_08_Rijeka 01.jpg ... posjetili su hospicije u Rijeci i Puli te održali radne sastanke s ciljem razmjene iskustava i upoznavanja s dobrom praksom.

U Rijeci je posjećen „Hospicij Marija K. Kozulić“ – Ustanova za palijativnu skrb u kojem se održao radni sastanak i obilazak. Na sastanku su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, ravnateljica „Hospicija Marija K. Kozulić“ Daniela Orbanić, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Grada Splita Magda Vrvilo,  pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković, voditeljica projekta iz Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima Grada Splita Aleksandra Kuzmanić, glavna sestra Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Gordana Ivković, projektant splitskog Hospicija "Matošić" Dean Stubnja i medicinski tehničar „Hospicija Marija K. Kozulić“ Zvonimir Valeđić.

2019_03_08_Pula 02.jpgU prostorijama Istarske županije u Puli splitsku delegaciju primile su zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar, zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i doktorica Julijana Franinović Marković zajedno s predstavnicima zdravstvenih institucija i odjela koji su uključeni u izgradnju hospicija u Puli, a potom su obišli i gradilište samog hospicija.

2019_03_08_Pula 03.jpgPo povratku u Split u Gradskoj je upravi održan radni sastanak kako bi se donijeli određeni zaključci i planovi nakon ostvarene suradnje i terenskog posjeta. Na sastanku su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Splitsko-dalmatinske županije Diana Luetić, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Grada Splita Magda Vrvilo, voditeljica projekta iz Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima Grada Splita Aleksandra Kuzmanić, glavna sestra Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Gordana Ivković i projektant splitskog Hospicija "Matošić" Dean Stubnja.

Daljnjim zajedničkim aktivnostima se očekuje skori završetak projektiranja i početak gradnje samog Hospicija kako bi se u Gradu Splitu uskoro pružala usluga palijativne skrbi.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba