index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Do kraja lipnja nova silazna traka sa autoceste A1 prema Splitu

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela nazočio je prezentaciji započete rekonstrukcije i dogradnje čvora Dugopolje na autocesti A1.

2019_03_05_Dugopolje B.jpg Rekonstrukcija  tog cestovnog čvora jedan je od zaključaka sa prošlogodišnje sjednice Vlade RH održane u Splitu, a koji je usvojen u cilju smanjenja prometnih  gužvi i zastoja  tijekom  ljetne sezone  prilikom silaska vozila s autoceste prema splitskom poluotoku.

„Bez obzira što se nalazi u Dugopolju, ovaj čvor je ulaz u grad Split i područje splitske aglomeracije. Upravo se na prijedlog Grada Splita krenulo u ovaj projekt koji je na sjednici Vlade prošle godine dobio status važnog projekta.  Krenuli su radovi I. faze  i do kraja lipnja dobit ćemo dodatnu silaznu traku u duljini od 1 kilometra čime će se povećati propusnost vozila u vrijeme turističke sezone“, kazao je zamjenik Vela.

2019_03_05_Dugopolje C.jpgPredsjednik Uprave Hrvatskih autocesta  Boris Huzjan naglasio je kako druga i treća  faza uključuju dodatnu traku na platou sa proširenjem naplatne postaje i dogradnju izlazne trake iz smjera Dubrovnika prema Splitu te proširenje nadvožnjaka. Dovršetak svih radova na rekonstrukciji čvora je kraj 2021. godine, dok se vrijednost radova za sve tri faze procjenjuje na ukupno 32 milijuna kuna. Današnjoj prezentaciji prisustvovao je i zamjenik župana Ante Šošić.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba