index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Za male pacijente splitske bolnice prikupljeno 196 tisuća kuna

Zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš nazočila je svečanoj primopredaji sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji „Moja učiteljica zove se Nada".

2019_02_08_KBC - A.jpg Riječ je o ukupnom iznosu od 196 tisuća kuna namijenjenih za opremanje e-škole splitskog KBC-a, a koja je ustrojeni nastavni odjel Osnovne škole „Marjan“. Nastavnici te splitske osmoljetke izvode nastavu malim pacijentima školarcima, a kako bi im se olakšala i razveselila svakodnevnica za vrijeme teških bolničkih dana. Sakupljena financijska sredstva, u kojima je Grad Split bio najveći pojedinačni donator sa 30 tisuća kuna,  upotrijebit će se za nabavu velikog multifunkcijskog ekrana uz tablet računala preko kojih će djeca pratiti nastavu iz svojih bolničkih kreveta.

Zamjenica gradonačelnika uvodno se zahvalila začetnicima ove plemenite akcije, Rotary klubovima "Split Novi" i "Zagreb 1242".

2019_02_08_KBC - B.jpg„Ako nas nešto kao grad i kao društvo može snažno povezati i motivirati za djelovanje, onda su to oni najosjetljiviji među nama - djeca. U ovoj lijepoj priči treba istaknuti i entuzijazam kojeg u edukaciji pokazuju učitelji OŠ „Marjan“. Ovdje ne govorimo samo o brižnoj medicinskoj skrbi, nego i o ljudskom pristupu kroz edukaciju kako bi bolnički dani mališanima bili što lakši“, kazala je zamjenica Hrgović Tomaš. Pročelnik Klinike za dječje bolesti KBC Split dr.sc. Marijan Saraga naveo je kako će nova oprema za e-učionicu djeci omogućiti odmak od liječenja, olakšati nastavaka školovanja, ali i ubrzati željeni oporavak. Okupljenima su se obratili i ravnateljica OŠ „Marjan“ Zdenka Barović, predsjednik Rotay kluba „Split novi“ Josip Krnić, ravnatelj KBC-a prof.dr.sc. Julije Meštrović te dožupan Luka Brčić.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba