index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Split se promiče u centar razvoja biomedicinske znanosti

Danas je svečano potpisan Memorandum o znanstveno-istraživačkoj suradnji između splitskog Kliničkog bolničkog centra Split i Medicinskog fakulteta-Split, a ispred Grada Splita ovom događaju nazočila je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš.

2019-02-08_Medicinski fakultet.jpg Potpisivanjem ovog dokumenta započinju zajedničke aktivnosti na pripremi projekta istraživačko – inovacijske infrastrukture, a pod nazivom Istraživački medicinski centar Split (IMCS), vrijednog ukupno 50 milijuna kuna. Strateški dokument potpisali su ravnatelj  KBC-a prof.dr.sc Julije Meštrović, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Zoran Đogaš, a svojim supotpisom podršku je pružio i rektor splitskog Sveučilišta prof. dr. sc. Dragan Ljutić.

Hrgović Tomaš čestitala je znanstvenim institucijama na velikom postignuću koje grad pod Marjanom promiču u  buduće veliko središte razvoja biomedicinske znanosti i medicinske izvrsnosti u Hrvatskoj.
„Današnji potpisi samo su formalan korak prema spoju iskustva, profesionalne i intelektualne snage, a što će u konačnici dati nove vrijednosti u području zdravstva. Split danas definitivno postaje centar znanosti“, istaknula je zamjenica gradonačelnika. Rektor Sveučilišta, prof.dr.sc. Ljutić, naveo je kako će povezivanje znanstvenog i kliničkog rada u budućem Centru bitno podignuti kvalitetu znanstvenoistraživačkog rada u području biomedicine i zdravstva, a na korist stanovnika Splita, županije, kao i cijele  Hrvatske.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba