index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Otvoren „Adriatic Gastro Show“: Split kao centar turističkog poslovnog svijeta

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je danas svečanom otvaranju međunarodnog Festivala gastronomije i turizma "Adriatic Gastro Show" u Spaladium Areni.

2019_02_06_Adriatic Gastro Show 02.jpg Jednu od najznačajnijih i najposjećenijih turističkih manifestacija u široj regiji prvi čovjek grada pod Marjanom ocijenio je idealnim mjestom za – nove poslovne prilike i uspjehe.

„Ovdje se događa biznis u trenutku kada se ispunjava cilj u kojem Split, Dalmacija i Hrvatska dokidaju senzonalnost turizma i to upravo ovakvim događanjima. Ovo je ilustracija kamo treba ići. Razvoj turizma zapravo ovisi o inventivnosti našeg običnog, malog čovjeka koji je, zapravo, iznjedrio razvoj i zamah današnjeg cjelogodišnjeg turizma, izuzetno važne gospodarske grane. Čak 17 zemalja, neke i izvan EU-a, prepoznalo je ovaj sajam i naš grad  kao važno mjesto za poslovne susrete i razvoj biznisa“, poručio je splitski gradonačelnik kazavši pri tome kako se ovakvim manifestacijama stvara ozračje poduzetnosti i pozitivnosti. Ovogodišnje, peto izdanje, gastro manifestacije otvorio je župan Blaženko Boban kazavši kako su ljepota prirode, bogata povijesna baština i gastro ponuda tri su stupa na kojem počiva kvalitetan turizam u Dalmaciji.

2019_02_06_Adriatic Gastro Show 01.jpg„Ovo je fantastična sinergija hotelijera i ugostitelja. Disperzirali smo turističku sezonu izvan mjeseca srpnja i kolovoza, a toga nema bez ovakvih manifestacija i bogate gastro ponude“, kazao je, među ostalim, župan Boban. Direktor sajma Stipe Šamija naglasio je kako se ove godine u Splitu okupilo preko 600 izlagača iz 17 zemalja svijeta među kojima i izlagači iz dalekog Perua  i Indije. Joze Tomaš, predsjednik HGK – Županijske komore Split pohvalio je napore organizatore koji je gastro manifestacijom na samom početku veljače uspio dovesti i veliki broj gostiju u Split. Pokrovitelji programa i ove godine su predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora, Županija splitsko-dalmatinska, Grad Split i Turistička zajednica grada Splita

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba