index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Na Sveučilištu nagrađeni najproduktivniji splitski znanstevnici

Na splitskom sveučilištu danas su svečano uručene Nagrade za znanost najproduktivnijim znanstvenicima čiji je rad značajno pridonio prepoznatljivosti Sveučilišta na području znanstvene izvrsnosti.

2019_02_01_nagrade-znanost.jpg – Vi ste ponos ne samo ovog našeg, splitskog sveučilišta, već i grada Splita, cjelokupne zajednice koja mora biti i jest koncentrirana na znanju. Sveučilište u Splitu i znanje koje proistječe iz njega upravo preko vas postali su brend, osovina na kojoj temeljimo budući razvoj. Aktivnostima poput centara izvrsnosti, darovitosti, stipendiranja i na koncu izrade Strategije razvoja Grada, kao temeljnog razvojnog dokumenta, Grad otvara vrata znanju, meritokraciji i znanstvenoj izvrsnosti. – istaknuo je gradonačelnik Krstulović Opara dodavši uz čestitke laureatima kako 'samo izvrsne i odvažne prati sreća i uspjeh'.
- Naša znanstvena produkcija održava lidersku poziciju našeg Sveučilišta i njegovu prepoznatljivost. Mi smo prolazni, ali vi i vaše znanje ostavljate trajan trag. – kazao je rektor splitskog Sveučilišta Dragan Ljutić. Nadahnut je bio i župan Splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban, koji je znanstvenike slikovito usporedio sa 'zrakama koje svijetle u vremenima u kojima se često širi tama', istaknuvši kako su upravo oni primjer koji trebaju slijediti svi koji imaju utjecaj u društvenim sferama djelovanja.
U ime nagrađenih znanstvenika nazočnima se obratila prof.dr.sc. Mirna Saraga Babić koja se zahvalila prvenstveno Sveučilištu na prepoznavanju i vrednovanju rada znanstvenika, izrazivši nadu da će i dalje nastaviti poticati znanost i izvrsnost.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba