index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Na Sveučilištu nagrađeni najproduktivniji splitski znanstevnici

Na splitskom sveučilištu danas su svečano uručene Nagrade za znanost najproduktivnijim znanstvenicima čiji je rad značajno pridonio prepoznatljivosti Sveučilišta na području znanstvene izvrsnosti.

2019_02_01_nagrade-znanost.jpg – Vi ste ponos ne samo ovog našeg, splitskog sveučilišta, već i grada Splita, cjelokupne zajednice koja mora biti i jest koncentrirana na znanju. Sveučilište u Splitu i znanje koje proistječe iz njega upravo preko vas postali su brend, osovina na kojoj temeljimo budući razvoj. Aktivnostima poput centara izvrsnosti, darovitosti, stipendiranja i na koncu izrade Strategije razvoja Grada, kao temeljnog razvojnog dokumenta, Grad otvara vrata znanju, meritokraciji i znanstvenoj izvrsnosti. – istaknuo je gradonačelnik Krstulović Opara dodavši uz čestitke laureatima kako 'samo izvrsne i odvažne prati sreća i uspjeh'.
- Naša znanstvena produkcija održava lidersku poziciju našeg Sveučilišta i njegovu prepoznatljivost. Mi smo prolazni, ali vi i vaše znanje ostavljate trajan trag. – kazao je rektor splitskog Sveučilišta Dragan Ljutić. Nadahnut je bio i župan Splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban, koji je znanstvenike slikovito usporedio sa 'zrakama koje svijetle u vremenima u kojima se često širi tama', istaknuvši kako su upravo oni primjer koji trebaju slijediti svi koji imaju utjecaj u društvenim sferama djelovanja.
U ime nagrađenih znanstvenika nazočnima se obratila prof.dr.sc. Mirna Saraga Babić koja se zahvalila prvenstveno Sveučilištu na prepoznavanju i vrednovanju rada znanstvenika, izrazivši nadu da će i dalje nastaviti poticati znanost i izvrsnost.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba