index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Dani poslova u turizmu u Splitu – „Budućnost hrvatskog turizma je u hrvatskim djelatnicima“

Nakon Osijeka i Zagreba zadnja postaja 'turneje' trećih po redu Dana poslova u turizmu danas su bile splitske Gripe. Brojne Splićanke i Splićani, mahom mladi, pohrlili su potražiti informacije i okušati sreću u pronalasku posla u najjačoj grani industrije u našem gradu i županiji.

2019_02_01_dani-poslova.JPG Ovaj jedinstveni sajam poslova prilika je da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta te se povežu s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu.
Svečanosti otvaranja nazočio je i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara: „Mjere koje provodi Vlada i resorna ministarstva evidentno daju rezultate, imamo smanjenje nezaposlenosti, snažni smo i konkurentni na turističkoj karti Europe. Turizam je važna gospodarska grana za lokalnu i regionalnu sredinu, dajemo i davat ćemo potporu za njeno daljnje osnaženje“, kazao je gradonačelnik, poželjevši svima uspjeh na 'festivalu radnih mjesta'.
Državni tajnik u Ministarstvu turizma, Tonči Glavina, istaknuo je kako kvalitetni domaći radnici najbolje mogu predstavljati svoju zemlju te da je budućnost hrvatskog turizma u hrvatskim djelatnicima. „Vjerujemo da će manifestaciju u Splitu privući i više od pet tisuća posjetitelja koji će svoju priliku potražiti među 80 prijavljenih poslodavaca“, kazao je Glavina naglasivši kako se polovica ostvarenih noćenja realizira upravo u dalmatinskim županijama. Državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, Majda Burić podvukla je pozitivne učinke mjera za zapošljavanje koje su u konačnici rezultirale sa 10% ukupnog smanjenja nezaposlenosti.  Župan Splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban, pozvao je ovom prilikom poslodavce da podupru mjere Vlade i daju svoj doprinos u zadržavanju kvalitetnih radnika i reguliranju statusa sezonaca.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba