index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Na 19. sjednici Gradskog vijeća odlučeno o iznosu paušala, novom intendantu HNK i v.d. ravnateljice Centra Zlatna vrata

Devetnaesta sjednica splitskog Gradskog vijeća, s obzirom na aktualna zbivanja oko Marjana, započela je izlaganjem ravnatelja JU Park-šume Marjan, Damira Grubišića koji je naglasio da je preuzimajući dužnost čelnika JU zatekao potkornjak, brzorastući šumski karcinom koji nema prirodnog neprijatelja.

2019_01_29_sjednica-gv.JPG Po akcijskom planu Hrvatskog šumarskog instituta, nastavio je Grubišić, treba žurno djelovati. Inicijative i udruge traže da se preskoče procedure i sustav, a mi smo svjesni da treba raditi brzo, ali – zakonito, podvukao je ravnatelj Grubišić. Doc. dr. sc. Mirko Ruščić, predsjednik Upravnog vijeća JU pojasnio je vijećnicima  kako će svaki budući zahvat biti u cilju očuvanja bioraznolikosti na Marjanu. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara izvijestio je vijećnike da će se do 15. veljače sazvati tematska sjednica o stanju na Marjanu, a na koju će biti pozvana i struka, kako bi se kvalitetno raspravila ova važna tema.
U bloku vijećničkih pitanja i odgovora, gradonačelnik je ponovno naglasio kako želi kvalitetnu tematsku raspravu na kojoj će govoriti stručnjaci, a ne političari. „Vjerujem da će stručni ljudi dati odgovore na koji ćemo način spasiti Marjan. Ne zanimaju me politički alibiji onih prethodnika koji su vodili park-šumu, kao ni politikanstvo u kojem ne želim i neću sudjelovati“, kazao je gradonačelnik. Tonči Blažević (HSLS) tražio je da mu gradonačelnik odgovori slaže li se da u lipnju na Poljudu nogometna reprezentacija održi jednu od utakmica. Gradonačelnik je odgovorio – da!  Na upit Kristine Vidan (Pametno) zašto je smijenjen bivši direktor „Prometa“  Tomislav Vojnović te što je s mogućim smanjenjem cijena autobusnih karata, gradonačelnik je odgovorio kako je bivšem direktoru uskraćeno povjerenje jer nije ponudio program restrukturiranja tvrtke. Što se tiče cijena karata, nastavio je Krstulović Opara, potrebno je provesti ozbiljnu analizu prihoda i rashoda kako bi se dao pravi odgovor. Sani Mardešić (Pametno) pitao je zašto Grad, u postupku preseljenja kolodvora na Kopilici, namjerava ulagati u zgradu terminala koja nije vlasnički uređena. Zamjenik gradonačelnika Nino Vela pojasnio je kako projekt Kopilica ide svojim tijekom te je postupak legalizacije spomenutog objekta prošle godine pokrenuo HŽ, a nakon okončanja legalizacije slijedi ishođenje građevinske dozvole. SDP-ovog Joška Markića zanimalo je plaća li Grad mjesečni najam željezničkog  prostora na Kopilici. Zamjenik Vela odgovorio mu je da je plaćanje planirano tek od trenutka ulaska Grada u prostor. Ante Čikotić (Most) pitao je zbog čega 20 mjeseci nakon formiranja vlasti nema funkcionalne Gradske uprave, pri čemu je  novu sistematizaciju ocijenio lošom. Gradonačelnik Krstulović Opara odbacio je Čikotićeve navode kazavši  kako je nova sistematizacija rezultirala uštedama od 3 milijuna kuna te je, među ostalim, broj pročelničkih mjesta sa 18 smanjen na 12, a broj šefovskih mjesta sa 107 na 47.
Nakon duže rasprave Srećko Šestan potvrđen je za novog intendanta splitskog Hrvatskog narodnog kazališta (18 vijećnika za), dok prijedlog imenovanja prof. Ive Uglešića za ravnatelja Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata nije prošao (17 vijećnika za, 16 protiv te 2 suzdržana). Za privremenog vršitelja dužnosti ravnatelja Centra izabrana je Danijela Čukušić, aktualna predsjednica Upravnog vijeća te ustanove. Čukušić na dužnost stupa 12. veljače. Što se tiče prijedloga zaključka kojim bi se stanarima uže gradske jezgre omogućilo besplatno parkiranje, zadužene su nadležne gradske službe i „Split-parking“ da do 15. lipnja izrade analizu i projekciju troškova kao osnovu za eventualnu odluku. Jednoglasnom odlukom prihvaćen je moratorij na donošenje prijedloga Odluke o određivanju visine paušalnog poreza po krevetu, odnosno po smještaju jedinici u kampu. Cijene u ovoj godini ostaju iste, a gradski vijećnici obvezali su se kako će, uz prethodnu pripremu procjene učinka odluke, na ovu temu raspravljati ponovno u rujnu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba