index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Ispravak netočnog navoda

U tekstovima objavljenima u izdanjima Slobodne Dalmacije od 2. siječnja – Injekcija Grada od 15 milijuna kuna kao 'bronhi', još da je prodat Tudora, Jurića, … te od 4. siječnja – Predsjednici uživaju u faraonskim plaćama i kad rezultata nema, netočno su prenesene riječi gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare s Glavne skupštine HNK Hajduk Split održane 20. prosinca 2018. godine na Poljudu.

Split_panorama.jpg U napisu od 2. siječnja 2019. godine navodi se kako je gradonačelnik na Skupštini rekao „kako je u gradskom proračunu izglasano da se Hajduku za Akademiju u idućoj godini izdvoji 15 milijuna kuna“.  Slobodna Dalmacija, od 4. siječnja 2019., ponovno u tekstu donosi kako je gradonačelnik na Skupštini „objavio da je u gradskom proračunu izglasano da se Hajduku za Akademiju u 2019. godini izdvoji 15 milijuna kuna“.
 
Činjenica je da je Gradonačelnik na Glavnoj skupštini HNK Hajduk š.d.d. između ostalog, u svom govoru rekao: „Osigurali smo, i to ću ponoviti nekoliko puta, za 2017., 2018. i sada za 2019., sredstva za omladinsku školu u Proračunu. 15 milijuna kuna za omladinsku školu u ova tri proračuna je više nego u svim godinama od neovisnosti do danas.“
 
Činjenica je, a to se može provjeriti u javno dostupnom Proračunu na internetskim stranicama Grada Splita, kako je za 2019. godinu osigurano pet milijuna kuna za Akademiju, što je gradonačelnik i rekao, a to je jednak iznos koji je izdvojen 2017. te 2018. godine.
 
Budući da netočno prenošenje gradonačelnikovih riječi čitatelje može navesti na pogrešnu interpretaciju aktivnosti koje Grad Split poduzima vezano uz HNK Hajduk š.d.d., ovim putem molimo žurnu objavu ispravka netočnih navoda u cjelovitom tekstu kojeg dostavljamo. Također očekujemo da će se  u svim budućim tekstovima gradonačelnikove riječi točno i ispravno prenositi, a posebno u ovom slučaju, kako se ovakvi pogrešno navedeni podaci ne bi opet pojavljivali u javnosti.
 
Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji.
 

URED GRADA, Odsjek za protokol, promidžbu i međunarodnu suradnju

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba