index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinacmain_galerija
Split - Pjaca

Blagdansko veselje može i bez pirotehnike

Drage sugrađanke i sugrađani, božićni i novogodišnji blagdani vrijeme su za radost i obiteljsko druženje, ali i prilika za odlaske na javna događanja u našem gradu. Odgovornost je cijele zajednice da ti dani proteku u miru, sigurnosti i veselju, s osmijehom na dječjim licima. 

2018_12_21_Oprezno s pirotehnikom.jpg Prije svega roditelji, ali i rodbina i prijatelji trebali bi biti primjer djeci u slavlju i zabavi te ih svojim ponašanjem zaštititi od korištenja, a naročito nestručnog i nekontroliranog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

Apeliramo da legalno kupljena pirotehnička sredstva uvijek koristite sukladno uputama, na otvorenim prostorima i van dometa drugih osoba, a naročito djece. Interes i  dječju radoznalost nemojte podcijeniti niti nakon izvršenog aktiviranja pirotehničkih sredstava. Da veselje ne zamijeni plač nemojte djeci  darivati ono od čega bi mogla stradati. Ne samo da se nekontroliranim i neodgovornim korištenjem pirotehnike krši zakon, nego se sami dovodite u opasnost, ali i stvarate osjećaj uznemirenosti i straha kod naših starijih sugrađana i osoba sa zdravstvenim smetnjama.

Drage sugrađanke i sugrađani, budimo ustrajni u tome da naš grad činimo boljim i sigurnijim. Budimo primjer drugima  da se za blagdane znamo i  možemo veseliti i proveseliti bez pirotehnike, štiteći djecu, starije, bolesne i same sebe od nezgoda i nesreća.

Čestit Božić i na dobro vam došlo Novo lito.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba