index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Božićni prijem kod splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić upriličio je danas tradicionalni Božićni prijem u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Nadbiskupskom ordinarijatu zaželjevši prisutnima slogu i mir te dobro zdravlje u 2019. godini.

2018_12_20_nadbiskup.jpg Prijemu je uz brojne predstavnike vjerskog, društvenog, kulturnog i političkog života Splita i Dalmacije, u ime Grada Splita nazočio i obratio se gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Naglasio je najveću moguću poniznost Božjega sina Isusa koji se rodio u štalici na slamici te u tom svjetlu potaknuo nazočne na ponizno djelovanje i vršenje svojih zadaća i službi.
„Valja se odmaknuti od svakodnevnog frenetičnog života, primaknimo se glavnom cilju. Budimo jednostavni, budimo bliski i razumljivi jedni drugima“ rekao je Krstulović Opara te u ime Grada Splita i gradskih vijećnika nadbiskupu Barišiću i svima okupljenima čestitao Božić i poželio puno zdravlja i sreće u sljedećoj godini. 
Nadbiskup i metropolit Marin Barišić između ostalog je rekao kako je Božić i vrijeme darivanja te potaknuo nazočne da u daru, koji daruju drugima, sebe daruju, a ne samo stvari, kako bi naša stvarnost bila ljepša i bogatija svetištima, a ne skladištima. Zaželio je svima da ovoga Božića priprave svoja srca kako bi postala žive jaslice u kojima će se roditi Bog te da stvaraju uvjete za dostojanstveniji život svakoga čovjeka i zajedno grade bolje društvo, društvo mira i pravednosti, ljubavi i vjernosti. 
U ime svećenstva i vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije čestitku je nadbiskupu izrazio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović, a u ime Splitsko-dalmatinske županije župan Blaženko Boban. 
Današnji prijem svojim je izvedbama uveličao Komorni zbor bogoslova Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu pod ravnanjem don Ivana Urlića.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba