index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Proglašene najbolje inovativne poduzetničke ideje Grada Splita

Gledajući start-upove i brojne inovativne ideje koje se danas razvijaju u našem gradu, bez dvojbe možemo reći da Split ima svoju pamet uz koju kroči prema velikoj budućnosti. Ovo su naša prva usmjerenja i prema budućem Tehnološkom parku na Dračevcu.

2018_12_18_Inovativne ideje 01.jpg Tim je riječima ovlaštena pročelnica Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam, Ela Žižić ocijenila danas proglašene najbolje inovativne poduzetničke ideje Grada Splita u 2018. godini, na završnoj svečanosti predstavljanja na splitskom Ekonomskom fakultetu. Prvo mjesto i bespovratna sredstva od 50 tisuća kuna dobila je tvrtka „Omolab“ s inovativnim alatima „OMOTYPE I OMOREADER“ koji olakšavaju i potiču čitanje osobama s disleksijom. Za drugoplasiranu inovaciju, uz 30 tisuća kuna nagrade, proglašena je „pametna plutača“ tvrtke „Bonus Nubes“, a treće mjesto i bespovratnih 20 tisuća bespovratnih kuna osvojila je tvrtka „Mamić savjetovanje“ za software platformu „Denther“ za dentalnu dijagnostiku.

2018_12_18_Inovativne ideje 02.jpgUz ovlaštenu pročelnicu Žižić, nagrade je u ime Grada Splita najboljim poduzetničkim inovacijama dodijelio i Krešimir Budiša, savjetnik gradonačelnika za razvoj grada i EU fondove. Rekao je kako se nada da će dogodine zaživjeti Inkubator sveučilišta u Spinutu gdje će mladi inovatori moći smjestiti svoje urede, stvarati i zapošljavati, ali i prerasti prostor Inkubatora i preseliti se u Tehnološki park na Dračevcu.

2018_12_18_Inovativne ideje 03.jpgOvaj natječaj je rezultat ideje da Grad treba ulagati u svoje mlade naraštaje i u nove inovativne ideje koje se neće koristiti samo u Splitu nego diljem Europe i svijeta. Ako ne budemo svi skupa radili i stvarali inovativne ideje, nažalost, bojim se da ćemo ostati na ovom stupnju razvoja gdje jesmo. Jedini način da se uzdignemo kao društvo je da ulažemo u inovativne ideje poput ovih - rekao je Budiša.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba