index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Otpad nije smeće – edukativna kampanja za građane

Projekt "Otpad nije smeće!" predstavlja prvu cjelovitu i promišljenu izobrazno-edukativnu kampanju o sustavu održivog gospodarenja otpadom na području Splita koja uključuje sve građane grada Splita (opću populaciju) na način koji formom i sadržajem prati njihove specifične potrebe.

2018_12_14_eu-projekt1.PNG Cilj projekta je kroz različite komunikacijske platforme i alate - od klasičnih letaka i brošura, različitih vrsta plakata, preko javnih tribina i događanja, igrokaza, edukacija, radionica, radio i TV emisija, radio spotova, pa sve do aplikacija, mrežnih stranica, bannera na internet portalima i multimedije (animiranog filma i videa, audio knjige), stvoriti specifičan komunikacijsko-edukacijski ekosustav koji će omogućiti značajan iskorak u educiranosti ciljnih skupina o održivom gospodarenju otpadom. 

Poseban naglasak stavlja se na edukaciju predškolske i školske djece koji predstavljaju građane budućnosti, a koji najlakše mogu usvojiti dobre navike i prenijeti ih svojim ukućanima. Projektom je predviđena sustavna evaluacija i praćenje učinka projektnih aktivnosti na ciljne skupine. Također, kroz kontinuiranu izobrazno-edukativnu kampanju o smanjivanju količine otpada u kućanstvu, njegovom pravilnom razvrstavanju, ponovnoj upotrebi predmeta i kućnom kompostiranju, a sve s ciljem uspostave održivog sustava gospodarenja otpadom u kojem institucije i građani imaju savjesnu i aktivnu ulogu u smanjenju količine otpada i povećanju stope razvrstavanja, stanovnici Splita promijenit će percepciju o vlastitoj ulozi u sustavu i dosadašnje suboptimalne navike po pitanju održivog gospodarenja otpadom. Projekt će doprinijeti da se otpad započne percipirati kao vrijedan resurs koji ispravnim gospodarenjem stvara dodanu ekonomsku vrijednost u zajednici i otvara pristup svijesti tzv. cirkularne ekonomije, dok je održivo gospodarenje otpadom nužan uvjet za zaštitu okoliša, najvažnijeg resursa kojeg posjedujemo.
 Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 2.861.524,75 kn, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava Gradu Splitu je 2.325.521,78 kn. U ovom trenutku provode se javne nabave vezane za projekt, a predviđeno trajanje projekta je do kraja 2019. godine. Promotivna kampanja i sve ostale aktivnosti krenuti će po potpisivanju ugovora s Ponuditeljima nakon provedenih postupaka javne nabave za sve usluge.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba