index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

U Gradskoj upravi održan 6. sastanak Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Split

U Velikoj vijećnici Gradske uprave Grada Splita održan je 6. prosinca 2018. šesti sastanak Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Split na kojem su prisustvovali gradonačelnici i načelnici, odnosno njihove zamjene predstavljajući gradove i općine s područja Urbane aglomeracije Split.

2018_12_05_urbag.jpg Na početku sastanka gradonačelnik Andro Krstulović Opara je pozdravio sve prisutne i zaželio im konstruktivan i uspješan rad, te je vođenje sastanka prepustio svom zamjeniku zbog drugih neodgodivih obveza. Zamjenik gradonačelnika Nino Vela je zahvalio svima na dosadašnjem uspješnom radu i suradnji, te je naglasio da je od prošlog sastanka održanog u lipnju ove godine odrađen niz aktivnosti, a kao najvažnije istaknuto je potpisivanje prvog ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz ITU mehanizma, kojim je Prometu d.o.o. dodijeljeno nešto malo manje od bespovratnih 30 milijuna kuna za nabavu 18 novih autobusa. Također, Prometu d.o.o. je za sustav e-ticketing osigurano 12 milijuna kuna bespovratnih sredstava te se u skorom roku očekuje potpisivanje i tog ugovora čime će se znatno unaprijediti kvaliteta javnog gradskog prijevoza. Istaknuta je i uspješna prijava projekta  Općine Podstrana Morsko riječna šetnica i biciklistička staza „Podstrana walk & bike“ koji je uspješno prošao sve faze evaluacije te je donesena odluka o financiranju i očekuje se skoro potpisivanje ugovora o dodjeli 8,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju projekta.
2018_12_05_Slika 04.jpgNa sastanku je izložena dinamika budućih poziva čije se otvaranje očekuje do kraja tekuće godine i tokom 2019. godine. Planira se i potpisivanje prvog dodatka Sporazuma o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014.-2020. između Grada Splita, kao središta urbanog područja u kojem se provode integrirana teritorijalna ulaganja i kao Posredničkog tijela integriranih teritorijalnih ulaganja s jedne strane i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije kao Upravljačkog tijela, s druge strane, čiji su detalji usuglašeni na sastanku. Postojanje ITU posredničkih tijela i delegiranje dijela funkcija na velike gradove predstavlja važan iskorak u decentralizaciji sustava upravljanja i kontrole korištenja europskih fondova u Republici Hrvatskoj.
Naglašeno je da se kroz prve odobrene projekte iz ITU mehanizma napokon vide efekti dugogodišnjeg rada i napora te cjelokupna priča dobiva smisao te se očekuje i daljnji intenzitet aktivnosti.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba