index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.































main_galerija
Split - noću

Prisegnuli mali gradski vijećnici

Danas je u velikoj vijećnici Gradske uprave održana prva sjednica trećeg saziva splitskog Dječjeg gradskog vijeća. Mali „parlamentarci“,  predstavnici splitskih osnovnih škola, odradili su radno svoju prvu sjednicu svečano prisegnuvši da će braniti i promovirati prava djece.

2018_12_07_dgv1819.jpg Djecu vijećnike pozdravili su zamjenik gradonačelnika Nino Vela i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Anđelka Visković. 
„Uvjeren sam, draga djeco, da ćete svoju vijećničku dužnost obnašati daleko bolje negoli mi odrasli.  Čovjek je najbolji u vašoj dobi, neokaljan i neiskvaren. Vi potpuno neopterećeni  rastete i znatiželjno otkrivate svijet oko sebe. Predložite što više ideja i rješenja. Budite kreativni i želim vam uspješan rad“, kazao je zamjenik gradonačelnika Vela. Mali vijećnici izabrali su Doroteu Filipović (OŠ Visoka) za predsjednicu te Luciu Lukendu (OŠ Ravne njive) i Marijetu Jurić (OŠ Manuš) za potpredsjednike.  
Danas je prezentirano izvješće o uspjehu prošlogodišnjeg projekta „Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost“, ali i najavljen rad na novom projektu pod nazivom „Moj NAJ-PR“ čiji je cilj promicanje pozitivnog roditeljstva. Djeca vijećnici obećali su odmah se baciti na posao kako bi prikupili ideje i mišljenja svojih školskih kolega kako bi njihov Split bio što ljepši i bolji. Podsjetimo, Dječje gradsko vijeće formiralo se u sklopu akcije „Gradovi - prijatelji djece“, inače globalne inicijative UNICEF-a s ciljem stvaranja gradova po mjeri djece.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba