index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Delegacija Grada Splita na osnivačkoj skupštini Novog Puta svile

U kineskom gradu Hangzhou, gradu prijatelju Splita, danas je održana Osnivačka skupština Inicijative Pojasa i puta (Belt and Road Local Cooperation), a na poziv gradonačelnika Hangzhoua g. Xu Liya Grad Split, kao osnivački član, predstavljaju predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić i savjetnik gradonačelnika za razvoj grada i EU fondove Krešimir Budiša.

2018_12_03_kina1.jpg Takozvani Novi Put svile, odnosno Pojas i put čije je sjedište u Hangzhou, najveći je i najambiciozniji infrastrukturni i ekonomski projekt u povijesti čovječanstva. Pokrenut je 2013. godine na osobnu inicijativu kineskog predsjednika Xi Jinpinga, s ciljem transportnog i energetskog povezivanja Kine sa zemljama Azije i Europe, a potom i Latinske Amerike. 
Velike tvrtke sa sjedištem u Hangzhou, poput Hikvisiona i Alibabe, danas će svoja najbolja rješenja za razvoj pametnih gradova prezentirati sudionicima skupštine.
Predsjednik Stanišić i savjetnik Budiša u srijedu će kineskim poduzetnicima i gradu Hangzhou predstaviti 2018_12_03_kina2.jpgnajznačajnije gradske projekte, među kojima je najvažniji Tehnološki park na Dračevcu, ali i splitska smart city rješenja te projekt brze gradske željeznice do zračne luke. S predstavnicima Hangzhoua razgovarat će i o nastavku suradnje dva grada prijatelja, mogućnostima povezivanja splitskog Sveučilišta i tamošnjih visokih učilišta kao i razvijanju suradnje na području sporta. Važnost Splita kao turističke destinacije zanimljive sve većem broju kineskih gostiju također je predmet razgovora našeg izaslanstva s kineskim partnerima.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba