index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Splitski osvajači Davis Cupa kod gradonačelnika 

Hrvatskog reprezentativca i osvajača ovogodišnjeg povijesnog Davis Cupa Matu Pavića i dugogodišnjeg fizioterapeuta muške teniske reprezentacije Roberta Prusca primio je danas splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. „Velika čestitka svjetskim prvacima iz Splita!“ kazao je gradonačelnik stisnuvši ruke svojim sugrađanima sa trona svjetskog tenisa.

2018_12_03_mate-pavic1.jpg „Ovo je veliki uspjeh za sve ljubitelje sporta i tenisa, a posebno za nas iz Splita koji je kolijevka tenisa u Hrvatskoj, ali i šire. Obveza je nas koji obnašamo dužnosti da malo po malo podižemo standard sportskih terena kako bi svako dijete imalo pravo i mogućnost osjetiti draži sporta, uzelo u ruku loptu ili reket i krenulo u svoju sportsku avanturu ako to želi. Uspjehe i ciljeve koji fasciniraju, bez obzira radilo se o sportu ili o nekom drugom području djelovanja, moguće je ostvariti samo uz odricanje, a za to treba biti kompletna osoba. Pokazali ste volju za ostvarenje velikih djela“, rekao je gradonačelnik osvajačima Davis Cupa u Lilleu.

Mate Pavić se prisjetio svog odrastanja i teniskih početaka: „Još dva dana sam doma, a onda putujem u Dohu na ATP turnir. Što još reći osim da dogodine branimo naslov svjetskog prvaka“, obećao je Pavić.
Fizioterapeut naše reprezentacije Robert Prusac istaknuo je da su rijetke države koje uspiju osvojiti najvažnije ekipno natjecanje u tenisu, a još rjeđe one koje su dvostruki osvajači.

2018_12_03_mate-pavic2.jpgDodajmo da je na današnjem prijemu trebao nazočiti i Mate Delić, ali već je otputovao na pripreme za nove sportske uspjehe pa će mu se prigodna plaketa uručiti naknadno. Splitske svjetske prvake pozdravili su i pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić, voditelj Odsjeka za sport Igor Maretić i Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK i predsjednica HGK Županijske komore Split, koja je i sama bila tenisačica i obnašala funkcije u Hrvatskom teniskom savezu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba