index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Završnica festivala Cro patria – prve nagrade zborovima splitskih i zagrebačkih studenata

Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, u sklopu Međunarodnog zborskog festivala CRO PATRIA, održano završno natjecanje zborova, Canticum novum.

2018_12_02_Cropartia 01.jpg Glazbenike i uzvanike je u ime Grada Splita, sponzora i domaćina Festivala, pozdravila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš čestitavši organizatoru, Glazbenoj mladeži Split, na neumornom, mladenačkom duhu kojim Festival uspješno vodi kroz 22. godine postojanja. – Split je izvrsna pozornica u ovo blagdansko vrijeme, a vi ste ju dodatno obogatili kroz tri dana kvalitetne zborske pjesme, kazala je zamjenica Hrgović Tomaš otvorivši posljednju, natjecateljsku večer. U natjecateljskom dijelu programa nastupilo je 8 zborova iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Južnoafričke Republike dok je u revijalnom dijelu publika mogla uživati u repertoaru ženskog vokalnog sastava Harmonia disonance.

2018_12_02_Cropartia 04.jpgMeđu brojnim dodijeljenim priznanjima izdvojimo da je povelju Cro Patrie zaslužnim pojedincima i organizacijama ove godine dobila Turistička zajednica Grada Splita koja podržava cjelokupni rad Glazbene mladeži i festivala Cro patria, a za partnerski razvoj kulturnog turizma u gradu Splitu. Plaketu je primila direktorica Turističke Zajednice Splita Alijana Vukšić.

2018_12_02_Cropartia 02.jpgPrvonagrađeni zbor po sudu struke je zbor Umjetničke akademije sveučilišta u Splitu dok je najviše simpatija publike pripalo akademskom muškom zboru Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba.
Inače, Cro Patria je u svjetskim razmjerima jedinstven projekt koji promovira zborsko pjevanje i suvremeno zborsko stvaralaštvo. 2018_12_02_Cropartia 03.jpgRiječ je o međunarodnom projektu na kojem sudjeluju zborovi, skladatelji, pjesnici, članovi ocjenjivačkih sudova kako iz Hrvatske, tako i iz drugih zemalja. Programom festivala nastoji se poticati suvremeno, umjetnički vrijedno stvaralaštvo na polju glazbe, ali i poezije.

Ovogodišnji Festival održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba