index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Vijećnici izglasali rebalans proračuna za ovu godinu

Na završenoj 16. sjednici Gradskog vijeća usvojen je prijedlog izmjena i dopuna proračuna Grada Splita za 2018. godinu sa projekcijama za 2019. i 2020. Nakon rasprave odlukom vijećnika ovogodišnji proračun rebalansiran je na iznos od 980 milijuna kuna s planiranih milijardu i 26 milijuna.

2018_11_30_Sjednica GV C.jpg Gradsko vijeće podržalo je sklapanje ugovora između Grada Splita i „HŽ Infrastrukture“ o zakupu zemljišta zbog planiranog povezivanja brzom prigradskom željeznicom od u trajektne do zračne luke te izgradnje intermodalnog čvora novog glavnog kolodvora u Kopilici. Kako je izvijestio pročelnik Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima Jurica Vojnović, niz aktivnosti se odvija i većom brzinom nego što je predviđeno, a ideja je da se krene s prvim korakom prema izmještanju autobusnog kolodvora do sljedećeg ljeta, a paralelno s njim i željeznički kolodvor. Također, prema riječima pročelnika, Hrvatske željeznice organizirale bi vlak koji će prometovati na relaciji Kopilica-Gradska luka. Među usvojenim točkama je i program rada Savjeta mladih Grada Splita za 2019. godinu.

2018_11_30_Sjednica GV A.jpgDanašnja  sjednica  započela je prisegom novog vijećnika Nenada Uvodića (Pametno) koji  na toj dužnosti mijenja kolegu RenataČupića. U bloku vijećničkih pitanja gradonačelnik Andro Krstulović Opara izvijestio je da je potpisan Sporazum o izradi Strategija razvoju grada s splitskim Sveučilištem, pri čemu je odbacio navode vijećnice Natalije Tafra Bazine (Pametno)  o kašnjenju izrade tog strateškog razvojnog dokumenta. 2018_11_30_Sjednica GV B.jpgGradonačelnik je pojasnio  da u lipnju nije bilo moguće potpisati ugovor s rektorom Sveučilišta u odlasku, dodavši kako je najveći dio posla odradila Splitska razvojna agencija. Referirajući se na upit o tijeku izgradnje koncertne dvorane, zamjenica Jelena Hrgović Tomaš navela je kako će dvorana biti dovršena u ugovornom roku, do kraja 2019. godine. Ante Bradarić Šljujo (Most) naveo je primjer jednog građanina koji je, kako je rekao,  dobio e-mail obavijest „Stanouprave“ o obvezi uklanjanja  grafita s stambene zgrade u kojoj stanuje. Ovlašteni pročelnik za komunalu  Damir Babić pojasnio je da su dopise dobili svi upravitelji i predstavnici stanara, jer su fasade zgrada  zajedničko vlasništvo svih stanara, a koji bi prema vlastitoj nekretnini morali biti puno odgovorniji nego što jesu. To je, dodao je pročelnik, sukladno Odluci o komunalnom redu.

Na upit o kašnjenju u provedbi Odluke o razvrstavanju otpada te što je s reciklažnim dvorištima, zamjenik gradonačelnika Nino Vela Grad je odgovorio da kašnjenja nema te da Grad svaki tjedan održava koordinaciju s kotarevima i „Čistoćom“ oko realizacije plana gospodarenja otpadom. Što se tiče reciklažnih dvorišta, Vela je pojasnio da je problem pronaći odgovarajuće  lokacije, ali  da  i tu očekuje brzi iznalazak rješenja. 

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba