Svečano obilježena 70. godišnjica sporta gluhih Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije

Najstariji i najtrofejniji sportski savez gluhih u Hrvatskoj danas je svečano proslavio svoju 70. obljetnicu uz nazočnost brojnih članova, sportaša i prijatelja iz cijele Hrvatske.

2018_11_30_ssgs1.jpg Čestitke im je u ime Grada Splita uputila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš: - Počašćena sam da smo se u proteklih 18 mjeseci imali priliku susresti dvaput prigodom vaših sportskih uspjeha kojima ste nas sve skupa učinili sretnima i ponosnima. Čestitam vam na izvanrednim sportskim uspjesima i na nastojanjima da budete priznati kao ravnopravni sportaši i članovi društva. Kao Grad podržavat ćemo i dalje vaš rad i omogućiti vam još bolje uvjete – kazala je zamjenica Hrgović Tomaš čestitavši svim dobitnicima priznanja.
Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, inače u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade i predsjednika 2018_11_30_ssgs2.jpgSabora, pohvalio je širu društvenu ulogu Saveza i sportaša koji svojim rezultatima pronose slavu županije ali i cijele Hrvatske. Naglasio je kako gluhi sportaši zbog svojih svjetskih i europskih rezultata zaslužuju da ih njihova zemlja i grad dočekuju jednaka kao i ostale vrhunske sportaše – Hvala za sve što radite na sportskom polju ali i na edukaciji svih onih koji žele čuti – zaključio je župan Boban. 
Nakon prigodnih govora predsjednik SSSG-a Miro Opačak podsjetio je na put saveza u proteklih 7 desetljeća i najavio skoro izdavanje knjige o povijesti i uspjesima Saveza i splitskog sporta gluhih. Uslijedile su dodijele nagrada i  priznanja istaknutim pojedincima i institucijama.

 
 
Posljednja izmjena: 10.12.2018