index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Nadzor i postupanje Prometnog redarstva u slučaju zlouporabe parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom

Suočeni s velikim brojem nezakonitih znakova pristupačnosti i njihovu zlouporabu u gradu Splitu, apeliramo na naše sugrađane - osobe s invaliditetom koji imaju stari znak pristupačnosti za parkiranje vozila na za to predviđenim parkirališnim mjestima, da ga zamijene za novi, jer je to u obostranom interesu.

2014_03_15_Banovina_01.jpg Stari znakovi, koji su izdani najkasnije tijekom lipnja 2013. godine na rok od pet godina, prestali su vrijediti sa zadnjim danom lipnja ove godine. Od ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, 1. srpnja 2013. godine, vrijedi novi znak pristupačnosti.  
Dužnost je građana da svoj valjani znak pristupačnosti istaknu ispod vjetrobranskog stakla vozila, a da pri tom budu vidljivi svi podaci. 
S obzirom na česte zlouporabe, Prometno redarstvo Grada Splita ubuduće će, u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, izricati prekršajne kazne za nepropisno parkiranje, ali i za neisticanje važećeg znaka pristupačnosti te gradskoj tvrtki Split parking d.o.o. davati naloge za premještanje tih vozila paukom. 
Podsjećamo i sve građane koji rabe krivotvorene znakove da će im se također izreći prekršajna kazna, a vozilo biti premješteno. 
Ova molba i podsjetnik nastavak je inicijative kojom Grad Split i partneri uspostavljaju model obzirnog ponašanja prema najpotrebitijima i primjenu najsuvremenijih dostignuća znaka pristupačnosti kako bi prava osoba s invaliditetom bila na europskoj razini.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba