index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Split dobiva preko 2000 novih garažnih mjesta!

Split Parking d.o.o., kao investitor i budući upravitelj, raspisuje Natječaj za odabir idejno arhitektonsko-urbanističkog rješenja za garaže na 9 lokacija u Splitu. Natječaj će provesti Društvo arhitekata Splita. Procijenjena visina investicije je oko 78 milijuna kuna (bez pdv-a), čime se planira izgraditi 2197 novih garažnih mjesta. Projekt je danas predstavljen u prostorijama DAS-a.

2018_10_29_parking1.jpg – Ove garaže gradimo za građane. Splićani i njihove potrebe su na prvom mjestu. Naša je odgovornost učiniti im život kvalitetnijim i boljim. To činimo na temeljima transparentnosti i stručnosti. Imamo jasno definirane nositelje projekta, proceduru i rokove. Politika stvara okvir da struka može raditi svoj posao. Načela ove gradske administracije, inaugurirana na primjeru Žnjana, nastavljaju se gradnjom parkinga. Za to nema alternative ni odstupanja - istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Andro Krstulović Opara.
Dragan Žuvela, predsjednik DAS-a, uvodno je pohvalio inicijativu investitora za provedbom natječaja, iako nije u zakonskoj obvezi, te je ovakvo postupanje istaknuo kao primjer dobre prakse. Struka će  imati glavnu riječ, a da najkvalitetnije rješenje uistinu bude izabrano jamče eminentna i dokazana imena u žiriju: Mirko Buvinić, dipl.ing.arh., Ivan Jurić, dipl.ing.arh., Boris Popović, dipl.ing.arh., Jure Granić, dipl.ing. cestovnog prometa, Marko Bartulić, direktor Split parkinga, te Boris Trogrlić, dipl. ing. građevine, kao zamjenski član.
2018_10_29_parking2.jpgTvrtka Split parking, kao investitor i budući upravitelj novih garaža, želi da one budu jedinstvene, kreativno oblikovane, prepoznatljive, ekološki prihvatljive, inovativne, te, naravno, u skladu s važećim Generalnim urbanističkim planom. – Iako su naše ambicije bile daleko veće, na žalost u ovom trenutku, a nakon uvida u GUP, svedeni smo na ovih 9 lokacija: Gripe, Mertojak (Doverska – dogradnja), Dobrilina, Trestenik zapad, Spinut (Rendićeva, dogradnja), Ravne njive, Lokve, Sućidar i Spinut (Jobova, dogradnja). Iako smo pregledali još oko 70 lokacija, trenutačna situacija s vlasništvom ili s GUP-om ne omogućuje gradnju. Kao tvrtka, predložit ćemo da se neke lokacije GUP-om u budućnosti prilagode gradnji garaža. Ovim natječajem postavili smo standarde za svu buduću gradnju, kazao je Marko Bartulić, direktor Split parkinga. Predstavljen je i hodogram aktivnosti, prema kojemu DAS do 15. studenog objavljuje arhitektonski natječaj, čiji bi se rezultat trebao znati za 90 dana. Početak postupka javne nabave za 'design and build' procjenjuje se za 15. ožujka 2019., a potpisivanje ugovora s odabranim ponuditeljima 15. srpnja 2019. Uvođenje ponuditelja u posao, ishođenje građevinskih i ostalih dozvola, planirano je za 1. kolovoza 2019. Početak izgradnje očekuje se 1. studenog 2019.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba