index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Krstičević posjetio splitske vatrogasce: „Hvala na svemu što radite za svoj grad“

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je danas prostorije Javne vatrogasne postrojbe Split gdje su mu domaćini bili zapovjednik Ivan Kovačević i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

2018_10_25_jvp.JPG Zapovjedniku JVP-a i svim splitskim vatrogascima potpredsjednik Vlade zahvalio je što budno bdiju nad svojim gradom i njegovim građanima, a pridružio mu se i zapovjednika HRM-a komodor Ivo Raffanelli. 
„Želim se zahvaliti i odati priznanje na svemu što činite za sigurnost ljudi u Splitu, kao i cijeloj Dalmaciji. Požar na Marjanu, požari na Žnjanu, prije dva mjeseca u Lokvi Rogoznici. Želio sam doći ovdje i reći vam – hvala! Doista zaslužujete našu zahvalnost“, poručio je Krstičević splitskim vatrogascima stisnuvši svakome od njih ruku. Kako je istaknuo ministar obrane prilikom obilaska poligona i vozila JVP-a, udruživanje resursa vatrogasnih postrojbi sa sposobnostima Hrvatske vojske pokazao se kao pun pogodak. Prema Krstičevićem riječima, u odnosu na 2017. godinu znatno su poboljšane protupožarne sposobnosti pa je broj požara u ovogodišnjoj ljetnoj sezoni bio evidentno manje. Isto tako, ministar je izrazio veliko zadovoljstvo što se JVP osim tehnikom, gradi i novim mladim ljudima, mahom športašima, a zapovjednik Kovačević istaknuo je kako je 1. lipnja zaposleno 30 vrhunskih mladih vatrogasaca, dotadašnjih članova dobrovoljnih vatrogasnih društava. 
„Čovjek je uvijek na prvom mjestu. Splitski vatrogasci u svom gradu godišnje imaju preko 1500 intervencija. Čujem da im treba samo minuta i pol od dojave do odlaska na mjesto intervencije. Svaka čast. Čestitam zapovjedniku JVP-a i splitskom gradonačelniku na ovakvoj postrojbi“, kazao je Krstičević na kraju druženja s vatrogascima grada podno Marjana.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba