index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Održana svečana inauguracija novog rektora Sveučilišta u Splitu

Inauguracija novog rektora Sveučilišta u Splitu prof.dr. sc. Dragana Ljutića danas je u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića održana na splitskom Medicinskom fakultetu.

2018_10_24_rektor-ljutic.jpg Insignije rektorske časti novom je rektoru predao njegov prethodnik dr. Šimun Ađelinović, a dr. Ljutić, kao 13. rektor splitskog Sveučilišta od njegovog osnivanja, najavio je da će u njegovom mandatu prioritet biti na potrebama studenata, jačanju pozicije Sveučilišta i međunarodnoj suradnji posebno sa sveučilištima s područja Mediterana.
Uz članove Rektorskog zbora i Senata, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije svečanosti je prisustvovao i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević, akademik Davorin Rudolf u svojstvu izaslanika predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, predsjednik HAZU Zvonko Kusić, državna tajnica Branka Ramljak i saborski zastupnik Petar Škorić.
2018_10_24_rektor-ljutic_2.jpg„Želim s vama podijeliti osobno zadovoljstvo i sreću trenutka koji je važan u zbilji grada“, poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara kao prvi govornik na svečanoj inauguraciji rektora. Prema njegovim riječima, Sveučilište je jedan od najvažnijih zamašnjaka u razvoju grada, a splitsko sveučilište je u vrhu nove Europe i najistaknutije u Hrvatskoj, ima visoko podignutu ljestvicu koja je ostvarena u suradnji s Gradom i Županijom. Vjeruje, kako je kazao, da će se s rektorom Ljutićem ta ljestvica još više podignuti.
Prigodna obraćanja uz čestitke novoizabranom rektoru uputili su državna tajnica Branka Ranmljak, župan Blaženko 2018_10_24_rektor-ljutic2.jpgBoban, predsjednica Rektorskog zbora Dijana Vican, predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić, akademik Davorin Rudolf te predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je najavio povećano financiranje znanosti i visokog obrazovanja. „Znanost i obrazovanje su javno dobro, a da bi hrvatski sustav bio učinkovitiji i međunarodno konkurentniji u vremenu 4. industrijske revolucije, Vlada RH će dogodine uložiti više od milijardu kuna u znanost i visoko obrazovanje.“, poručio je premijer Andrej Plenković u svom govoru na svečanoj inauguraciji novog rektora Sveučilišta u Splitu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba