index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Otvoren 22. sajam SASO: „Biznis se događa u Splitu!“

Današnjim svečanim otvorenjem u Spaladium areni započela su 4 sadržajno bogata dana najvećeg sajma graditeljstva u Hrvatskoj. O uspješnosti ovogodišnjeg, 22. po redu međunarodnog sajma govori podatak o čak 26% rasta, što Saso s punim pravom pozicionira u sam vrh specijaliziranih sajmova i stručnih događaja ovog tipa.

2018_10_24_Saso A.jpg Čestitke organizatoru je u ime suorganizatora i grada domaćina uputio gradonačelnik Andro Krstulović Opara:

Rast koji bilježite jasno je i važno mjerilo upornosti, snage i vizije. Ovdje je još jedan dokaz da je Split pokretač hrvatskog juga i regije, dokaz da se biznis događa u Splitu. Rezultat suradnje i sinergije administracije i posla vidi se upravo na ovakvim mjestima. Poruka je da se ovdje isplati raditi i ulagati.

2018_10_24_Saso B.jpgSajam je službeno otvorio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Predrag Štromar.
Pohvalivši se nikad bogatijim sajmom s čak 883 brenda iz 8 zemalja, direktorica Sajma Split, organizatora sajma Saso, zahvalila se svim partnerima i istaknula ulogu sajma u pozicioniranju grada i regije kao središta gospodarskih susreta.
Ministar Štromar istaknuo je kako građevinska djelatnost u Hrvatskoj posljednjih godina bilježi  stalan rast, posla je sve više, prihodi su sve bolji, vraćaju se radna mjesta. Dokaz je tome, kazao je, i povećan broj izlagača i posjetitelja: Saso je svake godine jedinstvena prilika da obrtništvo, srednje i malo poduzetništvo, građevina, metalna i drvna industrija, te nove tehnologije ostvare novi sinergijski učinak. 2018_10_24_Saso D.jpgA bez njih nema razvoja opstojnog gospodarstva. Podsjetio je ministar i na mjere Vlade, od većih kvota za uvoz radne snage, do snažnijeg povezivanja politike, gospodarstva i obrazovanja. Istaknuo je i aktivnosti resornog ministarstva; subvencionirane kredite i poticanu stanogradnju, pri čemu su uključeni mnogi proizvođači i poslovni subjekti koji izlažu na Saso sajmu. Naglasio je i veliki potencijal energetske učinkovitosti kroz koju će u naredne 2-3 godine biti realizirano 5 milijardi kuna investicija, zahvaljujući EU fondovima. Kazao je kako će  graditeljski poslovi u tom smislu biti velikim dijelom namijenjeni upravo manjim građevinskim tvrtkama.

U uvodnoj riječi ministar je također pohvalio napore gradske administracije u čišćenju Žnjana i povijesnoj sanaciji Karepovca, istaknuvši kako godinu dana od posljednjeg Sasa Split nije isti grad.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba