index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Obilazak Karepovca: 11 mjeseci za nevjerojatnu preobrazbu nekadašnjeg neurednog prostora

Godinu dana nakon potpisivanja Ugovora o sanaciji odlagališta otpada Karepovac, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš obišli su danas odlagalište koje je u točno 11 mjeseci izvođenja radova potpuno promijenilo svoj izgled.

2018_10_22_karepovac4.jpg Donedavno ruglo Splita i okolice danas nalikuje na saniranu i uređenu površinu, a zadovoljstvo viđenim iskazala je današnja delegacija koju je gradilištem proveo predstavnik izvođača Arsen Zoran Tonšić.
„Zadovoljan sam s prvom fazom, no bit ću potpuno zadovoljan kada se sanacija završi, kada ovo bude zelena oaza, sagradi se Regionalni centar za gospodarenje otpadom i svi mi – građani, odgovorno pristupimo odvajanju otpada“ naglasio je gradonačelnik Krstulović Opara.
Direktor Fonda Dubravko Ponoš rekao je kako se na primjeru Karepovca vidi kako se radi kada se ozbiljno pristupi rješavanju problema. „Vjerujem da ćemo ovim tempom nastaviti do kraja, nešto i brže od planiranog, a nakon sanacije građani Splita i okolice bit će zadovoljni načinom na koji je ona izvedena. Radi se po planu i sufinanciranje će ići utvrđenim tijekom, a intenzivno se radi i na povlačenju sredstava iz EU fondova“ rekao je Ponoš.
_DSC1605.JPGŽupan Blaženko Boban koji je također bio u današnjem obilasku izvijestio je kako očekuje početak radova na Regionalnom centru u Lećevici u prvoj polovici 2020. godine, a završetak u svibnju 2022. Arsen Zoran Tonšić ispred izvođača radova govorio je o radovima koji se trenutno izvode, a od njih je najvažniji završetak odlagališne kazete koja bi trebala biti dostatna za odlaganje otpada idućih 5 godina. S nje je premješteno oko milijun kubika otpada, a toliki volumen je i dobiven za naredno razdoblje. Tonšić je naveo kako će do ljeta prva faza biti gotova, a ako posluže dobri vremenski uvjeti, i ranije. Za kraj ovog mjeseca najavio je posljednjih nekoliko dana neugodnih mirisa jer će se radi izvedbe pristupne prometnice za krovni dio odlagališta otpada raditi iskopi na posljednjoj mikrolokaciji. 

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba