index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

U Banovini potpisan ugovor za nabavu 18 autobusa iz ITU mehanizma

Danas su u splitskoj Gradskoj upravi ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i direktor Prometa d.o.o. Split Tomislav Vojnović potpisali ugovor za nabavu 18 novih autobusa za splitskog javnog prijevoznika. Riječ je o projektu u okviru ITU mehanizma - Urbana aglomeracija Split kojemu je ukupna vrijednost 44.008.750,00 kuna, od čega EU bespovratna sredstva iznose 29.925.950,00 kuna.

2018_10_18_promet1.jpg „Ovo je 35. ugovor koji se odnosi na povezanost i mobilnost, a osim ulaganja u javni prijevoz trudit ćemo se sve zaključke Vlade RH donesene na sjednici u Splitu u rokovima provesti.“, naglasila je ministrica Gabrijela Žalac.
Svečanom potpisivanju nazočili su gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegovi suradnici, župan Blaženko Boban i europarlamentarac Ivica Tolić.
„Uoči potpisivanja ugovora s ministricom smo imali jedan vrlo sadržajan sastanak o implementaciji ITU mehanizma i razvojnim temama, a sve na tragu odluka donesenih na sjednici Vlade u Splitu“, kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara u svom obraćanju uoči svečanosti potpisivanja ugovora. Prema njegovim riječima  ova će investicija doprinijeti transformaciji gradskog prijevoznika koji uz nabavku novih autobusa i osuvremenjivanjem usluga uvođenjem e-ticketinga  uskoro seli na novu lokaciju u Dračevcu, a svi ti projekti će se financirati bespovratnim novcem iz ITU mehanizma.
Čestitajući na današnjem činu potpisivanja župan Blaženko Boban naglasio je ulogu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u pomoći lokalnim zajednicama u ruralnim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije zašto će, kako je kazao, u županijskom proračunu biti 2018_10_18_promet2.jpgosigurana dodatna sredstva  za pripomoć u financiranju projekata europskim sredstvima.
„Ovo je jedan od najvažnijih događaja u 70-toj obljetnici Prometa“, kazao je direktor Prometa Tomislav Vojnović. Vozni park i ticketing su, kako je kazao, kičma i mozak javnog prijevoznika. Nabava novih autobusa ne samo što će smanjiti troškove održavanja, nego i negativan utjecaj na okoliš. Uz projekt za nabavu 18 novih autobusa koji se nakon današnjeg potpisivanja ugovora mora realizirati tijekom naredna 24 mjeseca, prije dva dana prema riječima Vojnovića je bilo otvaranje ponuda za 34 nova autobusa vrijednosti 74 milijuna kuna. U studenome će, kaže, potpisati ugovore s proizvođačima i pred slijedeće ljeto novi autobusi stići će u Split. Zadovoljstvo što je Promet u svega pet mjeseci u suradnji s gradskom EU službom uspio pripremiti dokumentaciju i potpisati 2 ugovora za nabavku autobusa izrazio je ravnatelj SAFU Tomislav Petric i pri tom naveo da u Splitu ima trenutačno dvadesetak EU projekata u provedbi.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba