index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Održana radionica za prijavitelje ESF projekata iz ITU mehanizma

U ponedjeljak, 9. listopada u prostorijama HGK – Županijske komore Split održana je radionica usklađivanja do sada prikupljenih projektnih prijedloga kao i razrada novih ideja za financiranje putem ESF poziva u okviru ITU mehanizma, s ciljem što kvalitetnije pripreme projekata, ali i koncipiranja samih poziva iz Europskog socijalnog fonda za koje Urbana aglomeracija Split ima osiguranih 7,6 mil eura kroz ITU mehanizam.

2018_10_09_itu-radionica.JPG Radionicu su vodili stručnjaci iz tvrtke WYG savjetovanje d.o.o., u svojstvu vanjske tehničke pomoći Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU za provedbu ITU mehanizma, a uz sudjelovanje predstavnika Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, te Grada Splita, Odsjeka za provedbu ITU mehanizma.
Na radionici je sudjelovao veliki broj potencijalnih prijavitelja iz različitih udruga, gradova i općina Urbane aglomeracije Split, raznih institucija, učilišta, turističkih zajednica i sindikata, a koji su uključeni u sam proces  provedbe ITU mehanizma od samih početaka, još od 2015.godine, a što govori veliki broj projektnih prijedloga koje su potencijalni prijavitelji dostavili, te koji  su  koristili stručnjacima WYG-a kao podloga za kvalitetnu analizu i prilagodbu specifičnim ciljevima i aktivnostima Operativnog programa Upravljanje ljudskim potencijalima 2014.-2020. (OPULJP 2014. - 2020.).
Na radionici su prezentirane i obrađene teme vezane uz osnovne informacije o ITU mehanizmu, specifičnim ciljevima i aktivnostima OPULJP 2014.-2020. prihvatljivim za financiranje u okviru ITU mehanizma kao i pitanje integracije projekata iz Europskog socijalnog fonda s investicijskim projektima financiranim iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda popraćenih s primjerima dobre prakse projekata i navedene integracije.
Nakon što predstavnici nadležnih ministarstava i WYG stručnjaci odrade radionice u preostalih 6 urbanih područja u Hrvatskoj, i vide stanje na terenu što se tiče pripremljenosti projektnih prijedloga, definirat će se rokovi za objave poziva i natječaja iz ESF-a, a na koje će se moći prijavljivati svi zainteresirani prihvatljivi prijavitelji i tako dobiti 100% bespovratna sredstva za realizaciju svojih projekata.

ITU – Integrirana teritorijalna ulaganja su novi mehanizam Europske unije za korištenje sredstava u financijskoj perspektivi 2014. – 2020. kojim se jača uloga gradova kao pokretača razvoja. Kako bi se mogla iskoristiti dostupna bespovratna sredstva iz ITU mehanizma oformljena je Urbana aglomeracija Split, koja osim Grada Splita kao središta Urbane aglomeracije obuhvaća i sljedeće gradove i općine: Grad Kaštela, Grad Omiš, Grad Sinj, Grad Solin, Grad Trogir, Općina Dicmo, Općina Dugi Rat, Općina Dugopolje, Općina Klis, Općina Lećevica, Općina Muć, Općina Podstrana. Urbanoj aglomeraciji Split na raspolaganju je
54,2 milijuna € za financiranje razvojnihprojekata, od čega 7,6 milijuna€ za financiranje „soft „ projekata iz Europskog socijalnog fonda.Grad Split djeluje kao ITU posredničko tijelo te je oformljen Odsjek za provedbu ITU mehanizma u okviru Službe za međunarodne i EU projekte koji obavlja delegirane aktivnosti koje se odnose na pripremu i provođenje postupaka dodjele bespovratnih sredstava. Za funkcioniranje Odsjeka osigurano je 16.220.647,75 kn bespovratnih EU sredstava kako bi se omogućila učinkovita provedba i praćenje mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja u Urbanoj aglomeraciji Split, a kroz sufinanciranja svih troškova funkcioniranja ITU Odsjeka.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba