index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Pripreme za revitalizaciju Tvđave Gripe

U namjeri da osmišljavanjem programa i stavljanjem prostora Tvrđave Gripe u funkciju prilagođenu prije svega građanima, Grad Split je, u suradnji s Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i uz stručnu i operativnu pomoć Razvojne agencije Split – RaST d.o.o. pokrovitelj ovogodišnjeg ciklusa predavanja i razgovora o arhitekturi „Split Talks 2018.“ i semestralnih studentskih radionica.

2018_10_05_Tvrđava gripe.jpg Ovogodišnja manifestacija započela je danas stručnim predavanjima u Kinoteci Zlatna vrata na temu Retrospective, a poslužiti će kao uvod u studentske radionice Diplomskog studija Arhitekture u Splitu čiji će se prvi ciklus održati od 7. do 11. listopada na prostoru Tvrđave Gripe. Tematsko događanje Split Talks 2018. će biti zasnovano na internacionalnim iskustvima i stranim predavačima koji će prenijeti primjere dobre prakse revitalizacije kulturne baštine.

Uz stručno vodstvo konzervatora i urbanista kroz studentske radionice na kojima će sudjelovati 60 studenata splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije će se ispitati prostorne i sadržajne mogućnosti Tvrđave Gripe analizom užeg i šireg obuhvata, prostorne i sadržajne veza sa starom gradskom jezgrom te mogućnostima njezinog rasterećenja. On-line anketama i organizacijom javnih tribina istražit će se potrebe postojećih i budućih korisnika/stanovnika te na temelju toga ponuditi oblikovne, sadržajne i urbanističke scenarije Tvrđave Gripe što će u veljači 2019. biti i javno prezentirano putem izložbe i kataloga.

Dobivene  smjernice, prikupljene na participativan način, uz sudjelovanje sadašnjih korisnika, akademske, stručne i zainteresirane javnosti,  poslužit će kao ulazni podaci pri izradi prostorno-planske i projektno-tehničke dokumentacije s ciljem pravovremene pripreme projekta za financiranje bespovratnim sredstvima u idućoj financijskoj perspektivi EU. 

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba