index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Usvojen polugodišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna

Nakon duže rasprave na današnjoj 15. sjednici Gradskog vijeća usvojeno je polugodišnje  izvješće o izvršenju proračuna Grada Splita.

2018_10_03_Sjednica Gr_vijeća B.jpg Sjednica započela je s prijedlogom stranke Pametno da se zabrane okupljanja i prosvjedi na manje od 150 metara udaljenosti od bolnica i zdravstvenih ustanova kako se ne bi remetio mir bolesnicima i korisnicima ustanova. Rasprava o prijedlogu zaključka nije uvrštena u dnevni red. U dijelu vijećničkih pitanja i odgovora, Jakov Prkić (Pametno) pitao je zašto se čekalo na suspenziju v.d. pročelnika za komunalu Damira Babića i njegovog prethodnika Špira Cokarića s obzirom na pravomoćnost istrage zbog navodnog pogodovanja u cijeni parkinga. „ Vaše pitanje nameće nekakav tempo suprotan tempu koji je sukladan zakonu. Grad će donijeti odluke sukladne zakonu i vremenu koje odgovara zakonskim rokovima. Govorimo o provođenju zakona, govorimo o ljudima, o našim kolega, a ne o predmetima“, odgovorio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. 2018_10_03_Sjednica Gr_vijeća E.jpgJedno od pitanja bilo je od Petra Škorića (HDZ) vezano uz masterplan Istočne obale. Gradonačelnik je odgovorio da će taj plan viđenje struke kako aktivirati prometnu infrastrukturu Istočne obale i Kopilice. Na prošlotjednom radnom sastanku predstavljen je glavni nacrt Master plana, a početkom 2019. godine, najavio je gradonačelnik, dokument će doći pred vijećnike na usvajanje. Na pitanje Ante Čikotića  (Most) zašto grad nije ništa poduzeo po pitanju utvrđivanju vlasničkih čestica na Marjanu, gradonačelnik je naglasio da je katastarski Marjan potpuno jasan, dok zemljišno stanje mora regulirati sud, a ne Grad Split. Nakon bloka vijećničkih pitanja Dragan Brtan, pročelnik Upravnog odjela za financijsko upravljanje i kontroling predstavio je mjeru oprosta dugova koja će obuhvatiti više od 1800 građana, a u iznosu do 10 tisuća kuna.

2018_10_03_Sjednica Gr_vijeća A.jpgVijećnici su izglasali prijedlog zaključka o utvrđivanju Osnovnog programskog i financijskog okvira za rad Hrvatskog narodnog kazališta Split za razdoblje od 2019. do 2022. godine.

„Naš grad je onoliko jak koliko je snažan najslabiji među nama.“, kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara kao uvod u posljednju točku dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća o poduzetim radnjama za osobe sa invaliditetom.

2018_10_03_Sjednica Gr_vijeća C.jpgPrema riječima zamjenice gradonačelnika Jelene Hrgović u proteklih 15 mjeseci bilo je potrebno izvršiti čitav niz prilagodbi poput izgradnje betonskih rampi jer je prva želja bila otkloniti fizičke, a potom i mentalne barijere. Pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb i demografiju Magda Vrvilo je detaljnije upoznala s poduzetim radnjama za osobe sa invaliditetom. Čitav niz gradskih službi je bio uključen u realizaciji. Tako Upravni odjel komunalnog gospodarstva održava plažu Žnjan za osobe sa invaliditetom, za njih su označena su parkirališna mjesta u 36 gradskih ulica. Izvedeno je 66 rampi i utvrđeni koridori za kretanje invalidnih osoba. U Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu osiguran je prijevoz djece do Centra Slava Raškaj, ali i za srednjoškolce. Šest udruga koje se bave socijalnom skrbi i zdravstvenom zaštitom sufinanciraju se iz gradskog proračuna. Na plaži Bene je sufinancirana usluga za plažu osoba za invaliditetom kojima je skrbila najprije Park šuma Marjan, a potom splitski Crveni križ.

Služba za društvene djelatnosti osigurala je rampe i prilaze za osnovne škole Dobri, Lučac i Žnjan te za dječje vrtiće Cvita Mediterana. U sklopu projekta Usefull EU sredstvima će se olakšati pristup unutar Dioklecijanove palače.

Izviješće o poduzetim radnjama za osobe sa invaliditetom u proteklih 15 mjeseci jednoglasno je usvojeno,a inicijativa za zaštita znaka pristupačnosti uputit će se Vladi RH i Split će biti prvi grad u Hrvatskoj koji će imati taj znak.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba