index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Svečano obilježen Dan Splitsko-dalmatinske županije - Županija je dom svih nas!

Svečanošću u HNK Split obilježen je dan naše najveće županije i njena 25. obljetnica. – Županija je dom svih nas, obaveza nam je raditi na dobrobiti naše Županije u cjelini, istaknuo je u slavljeničkom govoru župan Blaženko Boban. Gradonačelnik Splita, ujedno i izaslanik Predsjednice RH, uputio je čestitke i podvukao ulogu županije kao sponu suradnje sa centralnom državom, ali i Europom.

2018_09_28_dan-zupanije1.JPG Svečano obilježavanje Dana Županije započelo je obraćanjem domaćina, predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara, te splitsko dalmatinskog župana Blaženka Bobana koji su istaknuli važnost i ulogu Županije u unaprjeđenju kvalitete života  svih njenih građana i ravnomjernog razvoja svih njenih područja, prisjetivši se njenog nastanka, uloge branitelja u stvaranju okvira današnje države, vijećnika i zaposlenika, ali i potrebu za ostvarenjem zacrtanih ciljeva i projekata koji jamče bolju budućnost stanovnika: - Kroz 25 godina postojanja naša je županija dokazano uspješna i potrebna svojim građanima. Županije su ključ rješenja i uspjeha, nismo cilj sam po sebi već servis građanima. – rekao je Blaženko Boban istaknuvši potrebu snažnijeg uključivanja građana, te fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju. Naslonivši se na govor župana Bobana, ministar Lovro Kuščević, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, istaknuo2018_09_28_dan-zupanije2.JPG je kako Vlada podupire ovakav ustroj, te je uključena u čak 80% županijskih projekata. Naglasio je kako je decentralizacija na djelu, kako fiskalna tako i u smislu ‘spuštanja’ alata i instrumenata na nivo regionalne samouprave koja je u stanju brinuti se o svojim stanovnicima – Dobrom suradnjom možemo realizirati sve zajedničke projekte, sažeo je poruku ministar Kuščević. I gradonačelnik najvećeg grada županije, Andro Krstulović Opara, ključ uspjeha vidi upravo u suradnji: - Hrvatska zaslužuje i gradi svoju budućnost i blagostanje na jedinstvenosti svojih politika, podvukao je gradonačelnik podsjetivši kako je upravo suradnja dovela do bitne sjednice Vlade u Splitu i odluka koje idu u smjeru izravne dobrobiti aglomeracije, jedinstvenog gospodarskog i kulturnog prostora i motora hrvatskog juga.  
2018_09_28_dan-zupanije3.JPGNa kraju svečanosti uručene su povelje i nagrade zaslužnima. Povelja počasnog građanina uručena je obitelji Olivera Dragojevića. Skupne nagrade dobili su: Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja, Udruga branitelja veterana Vojne policije 72. Bojne, Podvodno-istraživački klub Mornar Split, Gradski zbor Brodosplit, te DVD Dalmacija Dugi Rat. Dobitnici pojedinačnih nagrada su: Vlado Sunko, Vlatko Perković, Mirko Matijaš, Ana Lešina i Ivana Jurčević. Nagrade za životno djelo dobili su msgr. SlobodanŠtambuk, Anđelko Mrkonjić  i Cynthia Hansell Bakić. Duh radosti i zajedništva najbolje su, za kraj svečanosti, pjesmom i igrokazom pokazali korisnici Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba