index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Miran san građana najveći je uspjeh policije

„Divim se svemu što je splitska policija odradila u zadnjih godinu dana. Perjanice rada jesu događanja poput Sudamje, Adventa, dočeka „Vatrenih“, veličanstvenog sprovoda našeg Olivera Dragojevića... No, veličina i važnost naše policije vidi se u brizi za svako dijete na njegovom putu od svoga doma do vrtića ili škole.

2018_09_27_dan-policije.JPG Najveća perjanica uspjeha je miran san naših građana. Hvala vam na tome“, kazao je to gradonačelnik Andro Krstulović Opara na današnjoj svečanoj akademiji u Vili Dalmaciji gdje je Policijska uprava splitsko-dalmatinska proslavila Dan policije i blagdan svetog Mihovila, svog nebeskog zaštitnika. Gradonačelnik je podsjetio na primjer nekadašnje zgrade „Čistoće“ gdje će se uskoro useliti splitska prometna policija, kazavši kako je to samo kap u moru onoga što predstavnici lokalnih vlasti mogu dati policiji.
„Moramo konstantno raditi na podizanju dostojanstva policajaca. Povjerenje naših građana već imaju. Policija pruža nešto najvažnije, a to je spokojan, miran i kvalitetan život naših građana. Split je apsolutni šampion turizma, ali ne samo radi briljantnih turističkih djelatnika, nego i zbog sigurnosti koja je postala - naša nafta“, rekao je splitski gradonačelnik čestitajući svim policajcima njihov dan. Akademija je bila i prilika da načelnik PU Slobodan Marendić najboljim policijskim službenicima uruči priznanja za njihov rad u prošloj godini. Obraćajući se uzvanicima načelnik Marendić izrazio je svoju zahvalnost svim palim policajcima, ali i onima koji svakodnevno skrbe o sigurnosti građana Hrvatske. „Sa svim izazovima naši  se policajci nose profesionalno i odgovorno. Uspješno obavljanje kriminalističkih istraga, održavanje „Ultre“ i drugih velikih događanja samo su neki od velikih rezultata našeg rada. No, pravi forte djelovanja jesu sigurne ulice Splita i ostalih gradova u Županiji“, poručio je, među ostalim, načelnik Marendić. Današnjoj akademiji nazočili su brojni uzvanici, među njima i predstavnici Ministarstva turizma, Splitsko-dalmatinske županije, HRM-a, Obalne straže, saborski zastupnici te predstavnici policije susjedne BiH.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba