index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Dan Splitsko-dalmatinske županije u EU parlamentu

Split je srce hrvatskog juga, poveznica svih jedinica lokalne samouprave naše županije čiji utjecaj se prostire duboko u susjednu i prijateljsku BiH, središte aglomeracije koje je započeo proces grada u nastajanju kroz projekte infrastrukturne rehabilitacije i jačanje poduzetničke i javne infrastrukture.

2018_09_25_Slika 02.jpg Taj je proces usmjeren na borbu za građane, za kvalitetniji život građana pritisnutih rastom turističke industrije, kazao je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara na konferenciji u Europskom parlamentu gdje je u utorak obilježen Dan Splitsko-dalmatinske županije. Događaju kojeg je povodom 25. obljetnice Županije organizirao Ured euro zastupnika Ivice Tolića, nazočila je i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović. 2018_09_25_Slika 01.jpgŽupan Blaženko Boban i dožupan Ante Šošic prezentirali su gospodarske potencijale županije, a Ivana Tadinac Šećer, viša savjetnica u Odsjeku za kulturu Grada Splita predstavila je dosadašnje rezultate u realizaciji projekta Usefall kojim se sredstvima iz EU fondova povećava dostupnost gradske jezgre osobama teže pokretljivosti.

Predstavljanju najveće hrvatske županije u Europskom parlamentu nazočili su hrvatski europarlamentarci Dubravka Šuica, Ivan Jakovčić, Ivana Maletić, Ruža Tomašić, Željana Zovko, Marijana Petir i Jozo Radoš veleposlanici pri NATO-u i EU Mario Nobilo i Mato Škrabalo. Županija se predstavila i kulinarskom baštinom te klapskom pjesmom.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba