index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Sjećanje na Vranića ne blijedi ni nakon 27 godina

Danas se navršava 27 godina od pogibije Josipa Vranića prve žrtve iz redova Hrvatske ratne mornarice čiji se mladi život okončao pod neprijateljskim granatama u uvali Kašjuni.

2018_09_24_Obljetnica pogibije Josipa Vranića.jpg Kao i svake godine, i ove su položeni vijenci uz spomenik koji stoji na mjestu gdje je poginuo. Brojni okupljeni, predstavnici braniteljskih udruga, HRM-a, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, potvrdili su da sjećanje na Josipa ne blijedi ni 27 godina od njegove junačke smrti.

„Toga je dana cijeli ovaj dio Marjana gorio pod neprijateljskom vatrom. Toga je dana mladi mornar, artiljerac, Josip Vranić poginuo od granate jednog jurišnog broda zlokobne JNA koji je brzo doplovio od punte Marjana i otvorio žestoku vatru na topnički položaj gdje se nalazio Josip. Split je obranjen bez velikog razaranja i većeg broja ljudskih žrtava. Zbog toga ne smijemo nikada zaboraviti na žrtvu našega Josipa Vranića“, kazao je, među ostalim, jedan od osnivača HRM-a i kapetan bojnog broda u miru Stjepan Bernardić-Kula. Vijenac je, prije svih izaslanstava, prvo položio Josipov otac Roko. U ime Grada Splita vijenac je položio zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba