index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Na Kili započela izgradnja objekta sa javnim sadržajima

Brojni stanovnici POS-ovih zgrada na Kili uskoro će dobiti nove sadržaje javne i društvene namjene.

2018_09_12_Kila A.jpg Zamjenik gradonačelnika Nino Vela, Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i direktor APN-a Slavko Čukelj danas su u krugu POS-ovih stanova položili kamen temeljac za budući objektu u kojem će biti smješteni Dom zdravlja i Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije te Gradski kotar Mejaši. Vrijednost ugovora o građenju je 4.514.290,19 kuna (bez PDV-a), a planirani rok završetka izgradnje je listopad 2019. godine.  Župan Boban istaknuo je kako je u budućem objektu 360 metara četvornih površine predviđeno za županijski Dom zdravlja, potom 98 metara četvornih površine za smještaj županijskih Ljekarni te za administrativne potrebe Gradskog kotara ukupno 150 metara četvornih.

2018_09_12_Kila B.jpgObraćajući se medijima zamjenik Vela poručio je kako i danas položen kamen temeljac potvrđuje kako se Grad Split brine o kvaliteti življenja na prostoru Kile i Mejaša gdje žive brojne mlade obitelji.

„Iz gradskog proračuna do sada je u infrastrukturu ovog djela grada uloženo preko 13 milijuna kuna. U tom smislu mogu najaviti novi veliki gradski projekt, a to je rekonstrukcija i izgradnja ceste od križanja Lovrinačke i Vukovarske ulice prema Putu Vrborana. To će također znatno doprinijeti kvaliteti i sigurnosti života u ovom dijelu grada“, istaknuo je zamjenik Vela. 2018_09_12_Kila C.jpgReferirajući se na upite novinara, čelnik APN-a  Slavko Čukelj najavio je kako kreće novi program stanova POS-a za grad Split u kojem će određeni broj stanova biti rezerviran i za potrebe najma. Već idući tjedan, kazao je Čukelj, očekuje se objava javnog natječaja za kupnju zemljišta na kojem će se graditi buduće zgrade poticane stanogradnje za splitsko područje. Današnjem događaju nazočili su brojni uzvanici među kojima i ravnatelj Ljekarne SDŽ Ante Mihanović, ravnatelj županijskog Doma zdravlja Dragomir Petric i predsjednik Kotara Mejaši Vice Mihanović.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba