index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Nogomet spaja Split  i Anconu

Pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić primio je delegaciju talijanske Ancone i susjednih gradova Ostra i Arcevia, a u povodu turnira nogometnih pionira (2005. godište) klubova „Hajduk“, „Adriatic“ i „Giovane Ancona“ koji se danas poslijepodne igra na pomoćnim  terenima NK „Hajduk“ na Poljudu.

2018_09_12_Talijani B.jpg U talijanskom izaslanstvu bili su predsjednik nogometnog kluba „Giovane Ancona“ Diego Franzoni, vijećnica za kulturu i turizam grada Arcevia Laura Coppa, gradski vijećnik Arcevia Marino Montalbini te novinar televizijske kuće ETV Marche Maurizio Socci.

„Još kao mladi sportaš, davnih 70-tih godina, sudjelovao sam u sportskim susretima Splita  i Ancone. Danas je važno da se susjedi poput Hrvatske i Italije povezuju, posebno u sportu i obrazovanju. Sport i glazba su univerzalni jezici koje svi razumiju i u tom smislu važno je da se mladi ljudi povezuju  i susreću“, istaknuo je, među ostalim, pročelnik Omazić. Voditelj Odsjeka za sport Igor Maretić naglasio je važnost sporta kao bitne komponente suradnje u okviru Jadransko-jonske mikroregije. Dodajmo da su gosti iz Italije jutros posjetili i Osnovnu školu „Pojišan“ gdje su zajedno s učenicima škole sudjelovali u prigodnoj radionici.
 

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba