index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Prvašići u O.Š. Lučac krenuli u "Školu za život"!

Prvaši osnovne škole Lučac i njihovi najbliži s posebnim su uzbuđenjem dočekali prvi dan škole. Naime,  prva je ovo i jedina škola u Splitu koja je uključena u provedbu eksperimentalnog programa „Škola za život“. Uz đake prvake, program će se u cijelosti primjenjivati i za 5. razred dok će sedmaši novosti reforme iskušati kroz predmete kemije, biologije i fizike. Inače, ovim programom je obuhvaćeno 144 učenika koji su od Ministarstva dobili nove knjige i tablete. Budući  da se isti sadržaj nalazi u udžbenicima i tabletima djeca više neće morati svu literaturu nositi kući.

2018_09_10_lucac1.jpg Pjesmama i recitacijama dočekala je danas O.Š. Lučac svoje najmlađe učenike. Dobrodošlicu u školske klupe i novu školsku godinu učenicima i njihovim nastavnicima poželjeli su državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak, gradonačelnik Andro Krstulović Opara te njegova zamjenica Jelena Hrgović sa suradnicima.
„Bitno je da djeci omogućimo da nauče kako učiti, kako se radovati učeći, da razmišljaju kritički i propituju. Naše škole vrijede ali ih moramo prilagoditi današnjem vremenu“, kazala je državna tajnica Ramljak, pozvavši sve dionike u obrazovnom procesu da aktivno sudjeluju i pridonesu što uspješnijoj 2018_09_10_lucac2.jpgrealizaciji programa „Škole za život“.
Emotivan je bio gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je baš u ovoj školi učinio prve đačke korake: - „Uživajte u svakoj minuti najljepšeg razdoblja u životu. Slušajte roditelje i učitelje, pomažite jedni drugima i budite vrijedni – i pažljivo u prometu!“ - poručio je gradonačelnik uzbuđenim školarcima koji su jedva dočekali sa svojim učiteljicama po prvi puta sjesti u školske klupe. O.Š. Lučac je ove godine u prvi razred upisala 54 učenika u tri razreda.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba