index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Zvonimirova ulica od sutra postaje dvosmjerna

Promet vozila Zvonimirovom ulicom, od trgovine Narodnih novina do Biskupove palače, od četvrtka 6. rujna 2018. godine u 6 sati ponovo će biti dvosmjeran.

2018_09_05_Zvonimirova ulica.jpg Zagrebačkom ulicom i dalje mogu prometovati isključivo vozila javnog gradskog prijevoza, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.
Na snazi ostaju mjere koje se odnose na promet pješaka budući da je njihovim uvođenjem povećana sigurnost osoba i protočnost vozila na raskrižjima. Dakle, pješaci će i ubuduće koristiti pothodnik na Pazaru za prijelaz prema Autobusnom kolodvoru i Trajektnoj luci budući da se neće vraćati pješački prijelaz na skretanju Zagrebačke ulice prema Poljani kneza Trpimira kao ni ukinuti pješački prijelaz na Domagojevoj obali.

Regulacija prometa koja je bila na snazi od 9.kolovoza dala je neka poboljšanja u vidu protočnosti  i ukazala na mjere koje trebamo poduzeti kako bismo iduću turističku sezonu dočekali s manje gužve na prometnicama u središtu grada. Mi smo već sada, zajedno s gradskim i državnim tvrtkama i institucijama prionuli izradi kvalitetnijeg rješenja  koje će biti na zadovoljstvo naših građana, ali i turista koji su Split izabrali za svoj odmor, a koje uključuje manje zahvate i dodatne mjere , ali i određenu reorganizaciju i izmještanja dijelova prometa za koje je uočeno da nisu nužni u gradskoj luci. Sve to bi trebalo funkcionirati dok se ne postigne konačni cilj, a to je izgradnja cestovne infrastrukture primjerene drugom gradu po veličini u Hrvatskoj, šampionu hrvatskog  turizma i najopterećenijoj putničkoj luci na Jadranu,– kazao je Nino Vela, zamjenik gradonačelnika Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba