index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Predsjednik Gradskog vijeća pozdravio posadu čuvenog rumunjskog jedrenjaka

U splitsku Gradsku luku doplovio je školski jedrenjak rumunjske ratne mornarice “Mircea” koji će u gradu pod Marjanom boraviti do srijede, 5. rujna. Izaslanstvo broda, predvođeno komodorom Mircea Tarhoacaom (zapovjednik broda), primio je danas predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić.

2018_09_03_rumunj_brod.jpg Komodor Tarhoaca  upoznao je Stanišića s detaljima posjete i karakteristikama broda. Naime, ovaj 82 metra dugi trojarbolni bark izgrađen je davne 1939. godine u Hamburgu. Četvrti je iz serije od pet identičnih njemačkih jedrenjaka tipa „Gorch Fock“ i smatra ga se jednim od najljepših europskih jedrenjaka. Gotovo 80 godina plovi pod rumunjskom zastavom i na usluzi je polaznicima pomorske akademije. „Mircea“ broji 186 članova posade, uključujući i kadete iz inozemstva. 
„Posebno mi je zadovoljstvo što mogu pozdraviti posadu ovako lijepog broda s kojim se s pravom ponosite. I Split se ponosi jednim brodom koji se, na žalost, trenutno nalazi u drugoj državi. Radi se o školskom jedrenjaku „Jadran“ te vjerujem da će napori hrvatske države uroditi plodom i da će se brod uskoro vratiti u Split, u svoju matičnu luku“, istaknuo je, među ostalim, predsjednik Gradskog vijeća poželjevši posadi poznatog rumunjskog jedrenjaka ugodan boravak u Splitu i dobru suradnju s kolegama iz HRM-a.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba