index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Gradski vijećnici usvojili zaključke o komunalnom redu i o stanju prometne infrastrukture i prometa u mirovanju na području grada Splita

Sve primjedbe i prijedloge iznesene na „Tematskoj raspravi o komunalnim problemima u turističkoj sezoni 2018.“  kao i sve prijedloge zaključaka dostavljenih od strane vijećnika uputit će se Gradonačelniku kao doprinos utvrđivanju prijedloga Odluke o komunalnom redu.

2018_08_31_gv.jpg Sve ostale prijedloge Gradonačelnik će uputiti upravnim tijelima Gradske uprave radi izrade Nacrta prijedloga odluke iz njihove nadležnosti koje će Gradonačelnik utvrditi i u što kraćem roku dostaviti Gradskom vijeću na raspravu i usvajanje. Zaključak je kojega je u petak kasno poslijepodne jednoglasno usvojilo 25 vijećnika nakon gotovo osmosatne rasprave o komunalnim problemima grada na 14. tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita. Raspravama su prethodila izvješća gradskih komunalnih tvrtki Splitska obala, Promet, Parkovi i nasadi, Čistoća, Split parking, Spalatum D.M.C. i Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan o njihovom radu tijekom turističke sezone.
Nakon donesenog zaključka o komunalnim problemima uslijedila je tematska rasprava o stanju prometne infrastrukture i prometa u mirovanju na području grada Splita. Uvodnu prezentaciju vijećnicima je predstavio predstojnik Ureda Uprave Hrvatskih cesta doc.dr.sc. Goran Puž.
„Radi se o skupu projekata u kojem je najvažniji cesta Solin – Stobreč – Omiš, o projektu velike vrijednost koji će se raditi fazno. Dugo godina projekt bio zanemaren, imao je građevinsku dozvolu, ali sve dozvole su propale. Bio je tako zanemaren da ga moramo potpuno obnoviti u smislu dokumentacije. Treba ga temeljito pripremiti za sufinanciranje EU fondova. Osim izgradnje nove prometnice, projekt obuhvaća rekonstrukciju postojeće dionice. Ukupna duljina nove brze ceste je 20 kilometara i ide o čvora Mravince do mosta na Omišu. Za obilaznicu Omiša ide natječaj za izvođača radova prve faze kroz mjesec dana. Radi se o tunelu Komorjak i spoju na državnu ceste D70 čija je vrijednost oko 140 milijuna. 
Dionica čvor Mravince – TTTS je za zaobilaznicu Splita vrlo važna. Tu je također pometeno najzagušenije križanje u Stobreču i aktivirat će se u najskorije moguće vrijeme. Kada precizno, ne mogu točno obećati, u tijeku je izrada studija, a ima dio gdje Grad Split mora riješiti prilaze. Ovdje je bitno da studija riješi ne smo to kako će prometnica izgledati u konačnici nego kako će izgledati prometna regulacija za vrijeme zahvata. U planu su još i rampe s ulice Zbora narodne garde u Splitu. Državne ceste prema definiciji ulaze u trajektnu luku, a to je u Splitu Poljička cesta“, kazao je Puž. 
 
Uslijedila je rasprava na kojoj su doprinos svojim izlaganjima dali jedan od izrađivača prometne studije tvrtke IGH za Split Vjekoslav Dorić i prometni stručnjak prof.dr.sc. Željko Marušić. O stanju prometnih projekata i i prometne infrastrukture u gradu vijećnike je izvijestila Ana Pogorelić iz Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima, a potom su vijećnici usvojili zaključak  po kojem će sve primjedbe i prijedloge iznesene u raspravama, kao i sve prijedloge zaključaka uputiti Gradonačelniku da bi ih on dao stručnim službama na obradu i pripremu kao prijedloge odluka za jednu os slijedećih sjednica Gradskog vijeća.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba