index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Raste buduća zgrada za branitelje na Mertojaku

Gradilište buduće stambene zgrade branitelja u ulici Prvih hrvatskih redarstvenika obišla je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović. U zgradi na Mertojaku planirano je 17 stanova na pet stambenih etaža te 1900 metara četvornih površine podzemne garaže i parkirališta.

2018_08_31_zgrada-branitelji.jpg Radovi se izvode sukladno dinamičkom planu. Završeni su potporni zidovi s južne i zapadne strane budućeg objekta, a u tijeku je izgradnja podzemne garaže te stropne ploče podruma. Kako su zamjenicu Hrgović izvijestili inženjeri prilikom obilaska, do kraja godine planiran je završetak konstruktivnog dijela zgrade, a okončanje svih radova očekuje se tijekom lipnja 2019. godine. Grad Split je za ovu investiciju izdvojio 15 i pol milijuna kuna. Izvođači radova su tvrtke "Lavčević" i "Građevno Zec", a kamen temeljac, podsjetimo, u svibnju ove godine zajedno su postavili gradonačelnik Andro Krstulović Opara, njegov zamjenik Nino Vela i Ivan Vukić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja. 
Za potrebe prilaza zgradi branitelja, a i ostalim objektima planiranim na području DPU jugoistočno od raskrižja Bračke i Velebitske ulice, izabran je izvođač i nadzor radova izgradnje prometnica s komunalnom infrastrukturom na građevinskim česticama. Također, na raskrižjima je predviđena ugradnja montažnih rampi za invalide. Vrijednost radova izgradnje prometnica je oko 5 milijuna kuna bez PDV-a.
Zamjenica gradonačelnika izrazila je zadovoljstvo što će grad pod Marjanom dobiti još jednu zgradu za ratne vojne invalide iz Domovinskog rata i obitelji poginulih pripadnika HV-a. Valja istaknuti da ovim projektom Grad Split ne samo da izvršava svoje zakonske obveze iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nego i rješava stambeno pitanje svojih građana – hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata.  Uz zamjenicu Hrgović na gradilištu su bili i njezini suradnici pročelnica Ureda Grada Marina Protić,  pročelnik Službe  za izgradnju  i upravljanjem razvojnim projektima Jurica Vojnović, voditelj Odsjeka za suradnju s braniteljima Zdravko Parčina te gradski vijećnik Ante Jukić.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba