index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

U pratnji suradnika zamjenica gradonačelnika na radnom posjetu Športskom centru Bazeni Poljud

Na poziv ravnatelja Javne ustanove Športski objekti Tomislava Borozana zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović sa suradnicima bila je u radnom posjetu i obilasku Športskog centra Bazeni Poljud na kojem su u tijeku radovi na energetskoj obnovi.

2018_08_24_bazeni.jpg Riječ je o jednome od najznačajnijih ulaganja u sportsku infrastrukturu u Gradu Splitu pa su na sastanku ispred Grada nazočili suradnici uključeni u projekt - pročelnik Službe društvenih djelatnosti Mate Omazić, pročelnik Upravnog odjela za financijsko upravljanje i kontroling Dragan Brtan, koordinator projekta Hrvoje Akrap te gradski vijećnik Duje Sučić. Tom prigodom je zaključeno kako je zbog važnosti projekta i složenosti izvedbe nužno odraditi dodatne radove na pratećoj infrastrukturu u čemu će i Grad dati svoju potporu radi uspješnog dovršetka projekta obnove ovog važnog sportskog objekta. 
Naime, na Športskom centru Bazeni Poljud u tijeku su radovi na kompletnoj energetskoj obnovi ukupno vrijedni 87 milijuna kuna. Podsjetimo, Ministarstvo zaštite okoliša iz EU fondova financira 40 posto iznosa, a preostalih 60 posto daje investitor koji će povrat investicije ostvariti kroz uštede energije u idućih 14 godina. 
Kako je zamjenicu izvijestio ravnatelj Javne ustanove Športski objekti Tomislav Borozan, nakon obnove, ovaj kapitalni gradski sportski objekt će dobiti vlastitu kotlovnicu s kojom će se upravljati iz centralne upravljačke sobe, i tu će se, pojasnio je ravnatelj, ostvariti najveće energetske uštede. Prema Borozanovim riječima, radovi obuhvaćaju zamjenu svih zatvora, kompletnu sanaciju građevinske ovojnice, zamjenu postojeće i ugradnju nove rasvjete, potom obnovu klimatizacijsko-ventilacijskog sustava, te ono najvažnije - izgradnju nove automatizirane strojarnice koja će imati mogućnost rada na 4 različita energenta: struja-dizalice topline, plin, solarni paneli i lako lož ulje s mogućnošću izbora najjeftinijeg energenta u realnom vremenu.
Po završetku projekta kompleks bi trebao trošiti oko 3 puta manje energije nego li do sada, a trošak bi trebao pasti sa 6 milijuna godišnje na 2 milijuna kuna na godišnjoj razini. Investitor, tvrtka Esco Energy će dobivati energetsku naknadu u iznosu od 3,3 milijuna kuna u razdoblju od 14 godina.
Zamjenica Hrgović prigodom obilaska poljudskog kompleksa bazena izrazila je zadovoljstvo napretkom radova čiji se završetak očekuje do kraja rujna. Uz predstavnike Javne ustanove Športski objekti na radnom sastanku su sudjelovali i predstavnici izvođača. Dinamika je ubrzana i trenutno je više od 200 radnika angažirano kako bi projekt bio završen prema planu. „Radi se o obnovi objekta koji je od izuzetne važnosti za sportski i rekreacijski život Splita. Uvjerena sam da će korisnici biti i više nego zadovoljni kada bazeni ponovo otvore svoja vrata“, kazala je zamjenica Hrgović. S obzirom na značaj i obim radova, radi se o najznačajnijoj investiciji u sportske objekte grada pod Marjanom.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba