index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Privremena regulacija prometa oko trajektne luke još dva tjedna

Privremena regulacija prometa oko trajektne luke bit će na snazi do 6. rujna 2018. nakon čega će dio Zvonimirove ulice, od trgovine Narodnih novina do Biskupove palače, biti dvosmjeran.

2018_08_22_sastanak1.jpg Do tada se očekuje smanjenje najvećih prometnih opterećenja, a i s obzirom na početak nove školske godine, uobičajena je i drugačija organizacija života u gradu. Zaključeno je to na danas održanom sastanku u Banovini na kojem su uz zamjenika gradonačelnika Nina Velu, pročelnika Damira Babića i gradonačelnikovog savjetnika za komunalu Ivicu Grubišića Giru bili predstavnici Hrvatskih cesta, Lučke uprave, Autobusnog kolodvora, Prometa i Gradskog kotara Grad.
Zagrebačka ulica ostaje u režimu ograničenog prometa za javni gradski prijevoz, taxi i vozila s posebnom dozvolom.
Na temelju podataka, analiza i simulacije prometnih modela ustanovljenih za vrijeme trajanja aktualne, privremene regulacije prometa, Grad Split će zajedno s Hrvatskim cestama i Lučkom upravom dalje razvijati model i izraditi projekt regulacije prometa oko trajektne luke za slijedeću turističku sezonu. 
Privremena regulacija prometa koja je na snazi od 9. kolovoza pokrenuta je zbog kontinuiranog, višegodišnjeg prometnog opterećenja u splitskoj trajektnoj luci. Naime, ovogodišnji promet sa oko 5,6 milijuna putnika je za 10 posto veći u odnosu na lani, a dvostruko veći u odnosu na turističku sezonu 2008. godine kad ih je bilo 2.7 milijuna, a sve na godinama nepromijenjenoj cestovnoj infrastrukturi. 
Nakon 6. rujna kad prestaje ova privremena regulacija prometa, javni gradski prijevoznik Promet će sukladno izmjenama napraviti reorganizaciju trenutačno izmještenih linija.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba