index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Održana komemoracija za primariusa dr. Ivu Jurića, ravnatelja splitskog KBC-a

Obitelj, prijatelji i kolege oprostili su se danas na komemoraciji u velikoj predavaonici Kliničkog bolničkog centra Split od ravnatelja i doajena splitske dječje kirurgije, prim. prof. dr. sc. Ive Jurića koji je iznenada preminuo prošle nedjelje. 

2018_08_14_komemoracija1.jpg Dr. med. Julije Meštrović, zamjenik ravnatelja osvrnuo se na Jurićev znanstveni i profesionalni put, istaknuvši kako je bio dragi kolega i čovjek kojem se vjerovalo. “Stručan, savjestan, pošten i dobar. Uvijek staložen i svima na raspolaganju. Imali smo ispred sebe zajednički cilj, a to je bila bolja bolnica. Nije se na tom putu štedio i nije uzmicao“, kazao je, među ostalim, Meštrović. 
U ime Grada Splita i svoje osobno ime, sućut obitelji izrazio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. „Postavlja se pitanje koje nas iznutra razdire – zašto on? Um, duša i tijelo odbijaju dati odgovor. Bio je tih, nenametljiv, pošten i energičan. Sve je to pokazivao svojim djelima. Njegova djela nastavljaju njegove kolege, roditelji i djeca koju je liječio. Živio je sebedarje, po geslu našeg omiljenog sveca „totus tuus“. Sve vas molim da nastavite njegova djela. Upravo nastavak njegovih djela mora biti odgovor na pitanje – zašto on“, poručio je gradonačelnik Krstulović Opara.
Od primariusa Jurića oprostio se i ministar zdravstva Milan Kujundžić izrazivši sućut u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i svih članova Vlade. Ministar se prisjetio brojnih razgovora koje je vodio s ravnateljem Jurićem, a u cilju unaprjeđenja splitskog KBC-a u svim segmentima rada i djelovanja.
„On nije samo osnovao Kliniku za dječju kirurgiju splitskog KBC-a, nego je od nje stvorio nešto vrlo respektabilno u hrvatskom zdravstvu“, naglasio je ministar. Oproštaju od Ive Jurića nazočili su i župan Blaženko Boban, predsjednik splitskog Gradskog vijeća Igor Stanišić, nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić, dekan Medicinskog fakulteta u Splitu Zoran Đogaš te brojni drugi uzvanici.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba