index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Prometov vozač Ante Bonacin primljen u Banovini

„Antin bljesak treba biti svjetlo“, poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na danas održanom prijemu u Gradskoj upravi organiziranom za Prometovog vozača Antu Bonacina koji je prošlog tjedna svih zadivio svojom empatijom prema invalidnoj osobi i postupkom prema ostalim putnicima u autobusu.

2018_08_14_bonacin.jpg Uz gradonačelnika i njegovog savjetnika za komunalu Ivicu Grubišića Giru prijemu su nazočili zaposlenica Grada Vesna Maksimović, fotograf Valentino Bilić Prcić i Jugana Sinovčić, predstavnica Inicijative za pristupačni Split te Ante Zovko, pomoćnik direktora Prometa.
„Hvala vama i vašim roditeljima koji su vas tako odgojili“, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara izražavajući želju da se  isticanjem ovakvih primjera, ohrabriti druge ljude da krenu u boljem smjeru. Ante je, prema riječima Jugane Sinovčić iz  Inicijative za pristupačni Split, održao lekciju svima u gradu, a Vesni Maksimović zaposlenici gradske službe za socijalu, njegov je podvig, kako je kazala, izmamio suze i uljepšao dan budući da je kao invalidna osoba kroz 20 godina svašta prolazila. Loša je iskustva imao i fotograf Valentino Bilić Prcić koji smatra da svakako treba raditi na edukaciji od najranijeg djetinjstva, iako po njegovom mišljenju, mladi ljudi imaju puno više empatije prema invalidnim osobama u odnosu na starije sugrađane.
„Takav sam i tako gojim svoju dicu.“, rekao je Ante Bonacin i kako je kazao, jedva čeka da prestane medijska pozornost. Kao vozač u Prometu radi posljednje tri godine i tijekom osmosatnog radnog vremena svakodnevno mu zbog neprimjerenog ponašanja putnika, kako je kazao, najmanje tri puta puknu živci. Ranije je bio vatrogasac i sjeća se kad je s gradonačelnikom Androm  Krstulovićem Oparom gasio požar na Kili.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba