index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Večeras je na splitskoj Rivi obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Split se tako prisjetio i izrazio poštovanje prema hrvatskim braniteljima bez kojih ne bi bilo slobodne i neovisne Hrvatske.

2018_08_03_mimohod1.jpg Državni stijeg donijela su djeca poginulih hrvatskih branitelja, uz zastave Ministarstva unutarnjih poslova, policije, Hrvatske ratne mornarice, 4. gardijske brigade i 204. brigade. Okupljenima su se prigodno obratili gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban. U gazbenom dijelu programa nastupila je klapa Contra, a kroz program je vodio Josip Krželj.

Središnjem programu prethodila je misa zahvalnica u crkvi Gospe od Zdravlja, a zatim svečani 2018_08_03_oluja2.jpgmimohod sa zastavama preko Marmontove ulice i Rive, u pratnji Limene glazbe Omiš. Današnji program započeo je polaganjem vijenaca na Lovrincu, najprije na Groblju hrvatskih branitelja, kod Središnjeg križa i na Spomen obilježju poginulim bošnjacima – muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu, a potom su izaslanstva HRM-a, MUP-a, Splitsko-dalmatinske županije, Ureda državne uprave, Grada Splita i braniteljskih položila cvjetne aranžmane i svijeće ispred spomenika u Parku hrvatskih branitelja kod zgrade Gradske uprave. 

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba