index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Uručena 42 ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za potpore obrtništvu grada Splita

„Vaša zajednica je ona koja pokreće ovaj Grad. Vaša zajednica i vaš način rada pokreće društvo, svako društvo. Mi smo tu da pomognemo koliko god možemo i bili bi najsretniji da možemo još više i da vas ima više. Idemo zajedno doći do točke da vas ima još i više, ...

2018_08_03_ugovori.jpg ... a da vam mi čestitamo i damo ono što smo pokušali i uspjeli ove godine učinit. Da napravimo taj potrebni iskorak koji nas beskrajno ispunjava ponosom, a nadam se da vas veseli“ poručio je danas gradonačelnik Andro Krstulović Opara obrtnicima s kojima je Grad Split sklopio Ugovore o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za potpore obrtništvu u 2018. godini. 
Riječ je o 42 Ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za potpore obrtništvu grada Splita u 2018. godini. Sredstva dodijeljenih potpora za obrtnike iznose 80% prihvatljivih troškova, a najviše 20.000,00 kuna po obrtniku. Ukupan iznos sredstava odobrenih za realizaciju potpora iznosi 678.336,78 kuna. Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović iskazala je pozitivno oduševljenje radi velikog broja valjanih prijava, a stoga je odlučeno kako će se povećati sredstva i udovoljiti svim zahtjevima te omogućiti potporu svima. „Dio je to našeg plana i programa da obrtnicima pružimo ruku suradnje. Hvala vam na svemu što radite, što pokrećete nove priče, ponosni smo na vas i želimo vam da radite što duže i što bolje“ zaključila je zamjenica Hrgović te se zahvalila i nazočnim članovima Povjerenstva, Nikši Prnjaku ispred Hrvatske udruge poslodavaca, Maji Mladineo ispred HGK te Nadi Gavrić ispred Udruženja obrtnika Splita. Svečanom uručenju ugovora nazočio je i Vilim Bujević, predsjednik Udruženja obrtnika Split koji je rekao kako je, kao obrtnik, ponosan na suradnju s Gradom i gradonačelnikom koja će, vjeruje, od grada napraviti prostor za pravu izložbu obrtništva i očuvati obrte u samom centru. Ovo je već 8 godina kako Grad Split objavljuje natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava trgovačkim društvima i do danas je ovim projektom dodijeljeno 321 potpore u ukupnom iznosu od 6.373.612,55 kuna. U 2018. godini 60% više je odobrenih zahtjeva obrtnika (42) u odnosu na posljednju godinu u kojoj je natječaj objavljen (2016. godina) kada je odobreno ukupno 26. Svrha dodijeljenih potpora je jačanje obrtništva stvaranjem povoljnog poduzetničkog okruženja i razvijanjem poduzetničke klime, a sve u cilju povećanja učinkovitosti poslovanja obrtnika, jačanje konkurentnosti obrtnika ulaganjem u razvoj proizvoda, usluga i procesa, podizanje kvalitete pružanja usluga, te postizanje boljih poslovnih rezultata putem snažnijeg pozicioniranja na tržištu. obrtništvo, prije svega, omogućava samozapošljavanje i zapošljavanje nezanemarivom dijelu radne snage.   

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba