index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

U spomen na pobjedu u Domovinskom ratu – Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

U danima sjećanja, tuge ali i velikog ponosa koji nam predstoje, Grad Split ponovno pokazuje svoje srce i izražava poštovanje prema ljudima koju su nas zadužili, koji su nam osigurali slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku – hrvatskim braniteljima.

2018_08_02_oluja.jpg Bez njihovog zajedništva, odlučnosti i nadasve velike ljubavi, ne bi bilo ni Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. 
Veliko srce Splita ovih će se dana prisjetiti tog dana ponosa i slave i tako se pridružiti cijelom hrvatskom narodu. Prigodni program u organizaciji Grada Splita i udruga proizašlih iz Domovinskog rata počinje sutra, 3. kolovoza 2018. godine u 8.30 sati polaganjem vijenaca na Lovrincu, najprije na Groblju hrvatskih branitelja, zatim kod Središnjeg križa, a potom i na Spomen obilježju poginulim bošnjacima – muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu. 
U 9.30 sati predviđeno je polaganje vijenaca ispred spomenika u Parku hrvatskih branitelja kod zgrade Gradske uprave. 
Misa zahvalnica će se služiti sutra u 19.00 sati u crkvi Gospe od Zdravlja, a potom će se u 19.45 na Trgu Gaje Bulata formirati mimohod koji će u pratnji Limene glazbe Omiš proći Marmontovom ulicom, preko Rive do središnje pozornice. Tu će oko 20.15 sati započeti svečani program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja. 
Uoči samog blagdana, u subotu navečer, na južnom pročelju Banovine bit će postavljen petnaest metarski hrvatski stijeg, a na sam blagdan u nedjelju 5. kolovoza 2018. s Gata sv. Nikole u 21.30 sat započet će vatromet. 
Pozivamo vas, poštovani Splićani i Splićanke, da ponovno ispunimo naš grad. Povedite svoju djecu i podučite ih povijesnoj slavi hrvatske vojske i hrvatskoga naroda. Split će sutra osvanuti pod zastavicama Republike Hrvatske, na Rivi, u Marmontovoj i u Ulici kralja Tomislava, kao i na svim glavnim prometnicama. Istaknite i Vi trobojnicu na svojim prozorima i balkonima te tako dajte svoj doprinos u spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.
Čestitamo Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba